CALCULATOARE

Cand sunt calculatoarele second hand alegerea cea mai buna?

Azi, mai mult ca oricand, in era abundentei de produse lansate pe piata, ne consideram fericiti daca reusim sa achizitionam, la  pret bun, un produs care ne este necesar si despre care stim ca are o valoare cam piperata, poate cu mult peste posibilitatile noastre financiare. Sau poate, cu mult peste pretul pe care am fi dispusi sa il platim pentru un astfel de produs… In acest caz, pe langa satisfactia ca am facut o economie in bugetul nostru, printr-o investitie la un pret rezonabil, ar mai fi si aceea ca am fost inspirati sa cumparam un produs bun, testat si garantat. Acesta poate sa fie un produs second hand dar sa corespunda exigentelor noastre, poate sa aiba o stare si un design perfecte si, cel mai important, un pret cu mult mai mic decat un produs nou dar foarte asemanator.

Un produs nou aparut pe piata, cu caracteristici performante si de o necesitate insemnata doar pentru o anumita categorie de consumatori, poate sa coste o suma uneori mult prea mare, doar pentru ca este de ultiama generatie.

De ce sa nu gandim practic, atunci cand ne trebuie un produs de calitate la care urmarim in principal utilitatea lui si in plus il putem gasi si intr-o forma perfecta? Mai ales atunci cand avem posibilitatea de a alege produse bune la preturi accesibile pentru noi?
In ultimul timp, ca urmare a strategiilor de dezvoltare la nivel mondial, tehnologia informatiei si a comunicatiilor a evoluat extrem de rapid si continua sa creasca intr-un ritm alert, iar tehnica de calcul este utilizata din ce in ce mai mult in toate domeniile de activitate si de catre aproape toate categoriile de indivizi.

Pentru amatorii de nou, sau pentru firmele a caror politica este sa achizitioneze doar cele mai recente echipamente de pe piata, aceste noi produse se demodeaza la fel de repede  precum si-au facut aparitia. In scurt timp acestia renunta la ele, pentru ca au aparut alte produse noi, cu caracteristici pe care si le doresc mai mult.

Calculatoarele din toate categoriile sunt printre astfel de produse, despre care se stie ca evolueaza rapid din punct de vedere al caracteristicilor, performantelor si designului, sunt achizitionate si utilizate in unele cazuri doar pana la aparitia altor generatii de calculatoare. Dupa care, sunt oferite spre o noua vanzare, devenind calculatoare second hand, dar continuand sa fie produse performante in raport cu cele din generatiile mai vechi.

Prin urmare, daca ai un minim de informatii, poti deveni fericitul proprietar al unui calculator surprinzator de nou, achizitionat din magazinele de calculatoare second hand, testat si garantat o perioada de timp suficient de mare cat sa te simti satisfacut ca ai cheltuit bani putini pe un produs bun.
Spre exemplu, daca esti un proaspat absolvent de facultate si te-ai hotarat sa incerci sa reusesti singur in domeniul in care te-ai pregatit, pornind o afacere pe cont propriu, prima grija este, in cele mai multe cazuri, sa ai un spatiu mobilat in care sa activezi, dupa care, la fel de important este sa ai un minim de echipamente electronice. De ce?  Fie pentru a avea acces permanent la informatii, fie pentru diverse actiuni in cadrul activităților firmei, fie pentru contactele cu partenerii, furnizorii, cumparatorii etc. Cum, de regula trebuie sa te incadrezi intr-un buget minim, cel putin pana iti pui afacerea pe roate, cea mai buna idee este sa-ti achizitionezi unul sau mai multe calculatoare second hand, impreuna cu toate celelalte echipamente pe care le consideri necesare, sau pe care ti le pot sugera magazinele spacializate in vanzari de calculatoare second hand.

Calculatoarele second hand sunt o alternativa si pentru familiile cu venituri modeste, ai caror copii urmeaza, spre exemplu facultatati de informatica si le trebuie calculatoare suficient de performante pe care sa exerseze acasa. Exista in magazinele specializate o gama insemnata de calculatoare second hand care sa corespunda nevoilor unui student, fie el si la facultatea de informatica. Ulterior, acesta poate sa-si achizitioneze singur echipamente de ultima generatie, daca isi doreste si daca are norocul sa castige suficient dupa terminarea facultații.

Pentru familiile cu copiii care tocmai au inceput scoala si au nevoie de calculatoare pentru acces mai mare la informatii, pentru teste sau pentru referate scolare,  calculatoarele second hand sunt alegerea cea mai buna, oricine stiind ca nu are rost sa investesti sume mari pentru echipamente electronice in cazul copiilor.

Related posts
CALCULATOARE

Despre gazduire web

CALCULATOARE

Avantajele cumpararii unui laptop renew

CALCULATOARE

Calculatoare second hand cu procesoare i5 sau i7 la preturi excelente

CALCULATOARE

Laptop Asus N551JX-CN007D – eficient si usor de utilizat

Sign up for our Newsletter and
stay informed