In lipsa unor masuri de precautie, rezultatele epilarii cu ceara refolosibila facute acasa pot fi foarte grave: arsuri, depigmentari, vase de sange sparte, disconfort la nivelul pielii etc.
Pentru a evita astfel de situatii, este bine sa aveti in vedere cateva masuri de precautie elementare daca va decideti sa va epilati singura cu ceara acasa.
- Testati intotdeauna ceara de epilat pe o portiune foarte mica de piele din zone cat mai accesibile (maini, picioare). In cazul in care depistati orice fel de neregula, contactati un medic dermatolog, singurul in masura sa trateze afectiunile de la nivelul pielii.
- Nu folositi ceara refolosibila si niciun alt tip de ceara daca va aflati intr-una din situatiile urmatoare:
– urmati orice tip de tratamente impotriva acneei
– suferiti de Lupus sau SIDA
– faceti tratamente impotriva cancerului (chimioterapie sau radioterapie)
– v-ati expus recent la soare sau la solar. De retinut ca de-abia dupa min. 48 de ore de la expunerea la soare puteti face epilarea cu ceara, si aceasta doar in cazul in care pielea este in perfecta stare.
Cum sa NU folositi ceara epilatoare traditionala sau de unica folosinta:
- NU incalziti ceara cu sisteme improvizate
- NU incalziti ceara pe aragaz in recipiente destinate gatitului
- NU incalziti ceara la cuptorul cu microunde (riscati sa provocati un adevarat dezastru, iar in cel mai « bun » caz sa va provocati arsuri de gradul 2 !)
- NU aplicati niciodata ceara direct pe piele inainte sa o testati cu degetele, apoi sa aplicati pe o portiune foarte mica de piele din zona ce urmeaza a fi epilata
- Nu folositi niciodata produse de epilat cu termenul de garantie depasit sau de o calitate indoielnica. Pentru o mai mare siguranta, puteti opta pentru produse de epilat profesionale chiar si atunci cand va epilati acasa. Produsele profesionale sunt in general de calitate superioara si nu sunt destinate exclusiv profesionistilor din saloanele de cosmetica.
Cand sa sporiti cel mai mult masurile de precautie:
- Daca sunteti insarcinata
- Daca sunteti fumatoare sau pielea Dvs. prezinta acnee rozacee
- Cand luati tratamente pentru subtierea sangelui, aveti diabet zaharat, sunteti in recuperare in urma tratamentelor pentru cancer sau orice alte afectiuni care implica afectiuni ale pielii si sangelui
- Cand folositi exfolianti pentru piele. Daca practicati astfel de tratamente, dati timp pielii pentru a se regenera. In functie de intensitatea tratamentului folosit, pielea are nevoie de un timp de regenerare de 5 pana la 60 de zile.
- Cand ati consumat cofeina sau alcool. Aceste substante stimuleaza circulatia sangelui foarte tare, crescand riscul aparitiei iritatiilor si sangerarilor. Astfel, in urma consumului de cofeina sau alcool, este indicat sa asteptati circa 12 ore pana faceti epilarea cu ceara.