Hardware

Factori de retinut la comandarea pieselor noi de schimb pentru laptop

In functie de marca laptop-ului detinut si de vechimea acestuia, piesele de schimb noi pot fi achizitionate cu ajutorul dealer-ilor autorizati sau prin intermediul magazinelor online de piese si accesorii. De asemenea, service-urile autorizate care detin departamente de dezmembrari pot fi o sursa credibila pentru achizitionarea pieselor. De cele mai multe ori si mai ales in situatiile in care sunt necesare piese de laptop sensibile, este recomandata vizita la un service autorizat. Personalul service-ului intretine relatii profesionale cu furnizorii de piese de schimb pentru laptop-uri, astfel usurandu-va munca, scurtand timpul de cautare si costurile in cazul in care se intampla ca piesa sa fie gresita sau incompatibila… Vezi detalii. La achizitionarea oricarei piese noi, garantia este un factor important. In general, piesa trebuia sa contina un numar de serie inscriptionat atat pe ambalaj cat si pe autocolantul aferent acesteia, ceea ce ajuta la identificarea piesei in ceea ce priveste fabricarea ei.

La achizitionarea unui laptop resigilat sau reconditionat, cumparatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca termenii garantiei se schimba. Acelasi principiu se aplica si pentru piesele second hand, motiv pentru care furnizorii incurajeaza achizitionarea de piese noi pentru laptop-uri. Printre cele mai cautate piese noi sunt display-urile, tastaturile, incarcatoarele, bateriile, ventilatoarele, invertoarele, carcasele si balamalele, touchpad-ul, HDD-urile sau DVD-RW. Pentru rezultate optime, piesele noi pentru laptop-uri trebuie sa apartina marcii si gamei de laptop-uri carora apartine si laptop-ul utilizatorului. Din categoria pieselor noi fac parte si accesoriile, care pot fi achizitionate din aceleasi surse online sau de la dealerii autorizati. In cazul in care exista retineri referitoare la starea pieselor schimbate din laptop, acestea pot fi verificate chiar in incinta service-ului. Piesele noi nu ar trebui sa para lovite, carcasa laptop-ului trebuie sa arate impecabil, piesa trebuie sa fie lipsita de praf si sa aiba o temperatura normala la atingere, iar conexiunile trebuie sa aiba un aspect curat, fara improvizatii.

Exista desigur si piese noi pentru laptop-uri care sunt foarte costisitoare si intrec bugetul cumparatorului. In acest caz, internetul devine o unealta foarte utila. Multe dintre magazinele online care ofera piese noi, ofera si posibilitatea cumpararii in rate si acces la consultanta online. Livrarea se poate realiza in 24 de ore, astfel incat timpul de asteptare se reduce considerabil. Desi procesul de reparatie al laptop-ului pare simplu la o prima discutie, unii consumatori de tehnologie prefera sa gaseasca solutii alternative, precum schimbul de laptop. In schimbul pieselor functionale din computer, exista servicii care ofera alternativa schimbului cu un laptop perfect functional, configurat in functie de nevoile clientului. Acest schimb poate implica si costuri suplimentare care sa acopere diferenta de pret, insa este o solutie preferabila in cazul unor piese costisitoare, cu o perioada lunga de reparatie si care nu ofera garantia functionarii initiale.

Related posts
Hardware

Logitech G302, un mouse gaming de buget

Hardware

Date utile despre un calculator i7, refurbished

Hardware

De ce sa cumperi un laptop second hand? Sfaturi care te ajuta sa alegi corect!

Hardware

Toshiba Satellite L50-C-15E – cea mai buna oferta doar pentru tine

Sign up for our Newsletter and
stay informed