CALCULATOARE

Hard disk defect? Afla mai multe despre recuperarea de date!

Acest subiect este destinat persoanelor ce detin un laptop sau sistem pc si sunt interesate de serviciile de recuperare date pierdute , iar in cele ce vor urma va vom explica si preciza cateva aspecte importante.
Cu siguranta de multe ori v-ati confruntat cu o astfel de situatie si nu ati avut nici o informatie despre aceste lucruri. Noi vom incerca sa va lamurim prin informatiile prezentate in acest articol.

Faceti back-up din cand in cand!

Nimic nu este sigur in lumea asta, si mai ales in lumea tehnologiei unde exista mereu riscul sa se defecteze diferite componente si chiar atacuri cibernetice si din acest motiv este recomandat sa va faceti back-up la intervale regulate de timp, pentru a proteja informatiile si datele importante pe care le aveti pe hard disk.

Facand back-up la fisierele importante, in eventualitatea in care hard diskul se va defecta, veti pierde accesul doar la datele nesalvate de la ultimul back-up si nu la taoate datele stocate vreodata acolo. Totusi, este de mentionat faptul ca trebuie sa salvati copia datelor (backup-ul) pe alt suport nu tot pe hard diskul calculatorului sau laptopului, altfel e ca si cum nu ati fi facut back-up deloc. Puteti salva datele fie pe un stick sau card fie in cloud, fie pe un alt hard disk.

Unde facem recuperare de date?

Exista companii ce va pot veni in ajutor, si le puteti gasi chiar si in mediul online. Acum, probabil va intrebati cand aveti nevoie de servicii de acest tip, si din acest motiv va prezentam cateva dintre aceste situatii.
Veti avea nevoie de servicii de recuperare date in cazul in care sistemul este atacat de un virus, care poate bloca accesul la datele personale. In acest sens se va face o devirusare pentru sistem, iar daca acesta va functiona din nou impecabil.
Solutiile de recuperare date sunt posibile si in cazul in care un pc sau un laptop s-a defectat ca urmare a unor infiltratii de apa, sau a fost lovit.

Cele mai multe companii din acest domeniu, propun o diagnosticare gratuita, pentru a vedea exact care este problema, dupa care dumneavoastra urmeaza sa va decideti asupra serviciilor pe care le veti dori. Fie optati pentru o firma dedicata pe recuperarea de date fie apelati la un service laptop care se ocupa si de recuperare.

Cat costa recuperarea datelor?

Oricum, este foarte important sa optam din timp pentru serviciile de recuperare date si sa nu incercam sa desfacem singuri hard diskul sau sa il ducem la prieteni care chipurile se pricep, pentru ca numai asa vom avea garantia ca datele vor fi recuperate in siguranta.
Recuperea de date costa de la 100 de lei in sus, depinzand foarte mult de tipul defectului intalnit la hard disk. Exista defecte care necesita achizitia unui hard disk nou identic, de pe care se preleveaza anumtie piese ce vor inlocui piesele defecte din hard diskul dvs astfel pretul recuperarii ajunge undeva la 500 de lei.

 

Related posts
CALCULATOARE

Despre gazduire web

CALCULATOARE

Cand sunt calculatoarele second hand alegerea cea mai buna?

CALCULATOARE

Avantajele cumpararii unui laptop renew

CALCULATOARE

Calculatoare second hand cu procesoare i5 sau i7 la preturi excelente

Sign up for our Newsletter and
stay informed