Hardware

Imprimanta si reumplerea cartuselor

reumplere cartuseOdata cu aparitia tehnologiei de inalta generatie, a calculatoarelor, mai tarziu a laptop-urilor, imprimanta si-a castigat si ea un rol important in categoria uneltelor indispensabile ale unui calculator. Timp de cativa ani de cand aceasta si-a facut aparitia pe piata, ea continua sa faca furori in randul tuturor utilizatorilor unui ordinator. Imprimarea unei imagini, a unor fotografii, a unui articol, a unor documente, etc nu ar fi posibile fara imprimanta. Cu siguranta daca ati achizitionat deja una, v-ati dat seama de facilitatea si confortul oferite.

Chiar daca este foarte probabil ca la citirea acestor randuri multi dintre dumneavoastra sunt de parere ca este o simpla forma de reclama, de convingere a populatiei sa cumpere acest mecanism. In cazul in care sustineti aceasta afirmatie, pana la sfarsitul articolului speram ca va veti convinge de contrariu.

In functie de tipul de imprimanta folosit, difera si capacitatea de tehnoredactare si de imprimare a imprimantei. Primele modele aparute sunt cele matriceale, existe si in prezent pe piata. Prima lor versiune, cu 4 ace la ora actuala nu mai poate fi folosita pentru nimic, deoarece nici un fel de windows, oricat ar fi de vechi nu accepta acest sistem de operare, are o alura ce te duce cu gandul la vechile masini de scris folosite pe vremuri.

In schimb cel putin mai „nou” daca ar fi sa-l numim asa , care foloseste aproximativ 24 de astfel de ace este acceptat de unele sisteme care au windows 98, XP, este singurul model care accepta utilizarea hartiei autocopiative, precum si tiparirea simultana a pana la 3 exemplare.  Modelul imprimantelor cu jet de cerneala si-a facut aparitia in a doua jumatate a secolului 1950, acest tip si-a facut simtita amenintarea pe piata achizitionarilor abia in momentul in care preturile au scazut radical si bineinteles ca numarul vanzarilor a crescut la fel de rapid.

Tipul imprimantei cu laser este ultimul aparut pana in momentul de fata si desigur cel mai performant, insa acest model este folosit mai mult pentru obtinerea cartilor de identitate, a diferitelor legitimatii care necesita imprimare termica. Pentru functionarea de lunga durata a imprimantei , nu este recomandata practica de reumplere cartuse , deoarece unele componente se pot uza si imprimanta de asemenea se poate strica, de aceea este ideal ca la terminarea tusului sa cumparati alte cartuse de la firme autorizate, dar si practica reumpleri cartuse poate fi o solutie la fel de buna.

Related posts
Hardware

Logitech G302, un mouse gaming de buget

Hardware

Date utile despre un calculator i7, refurbished

Hardware

De ce sa cumperi un laptop second hand? Sfaturi care te ajuta sa alegi corect!

Hardware

Toshiba Satellite L50-C-15E – cea mai buna oferta doar pentru tine

Sign up for our Newsletter and
stay informed