Comunicate

Internetul lucrurilor pune capat aglomeratiei in trafic

Cand esti in aglomeratie, intr-un transport in comun sau in autovehiculul personal, in poluare sau esti transpirat , speranta intr-un viitor al economiei inteligente, sistemul de transport poate parea un vis greu de realizat. Insa, tehnologia asigura ca aceasta transformare a aglomeratiilor este mult mai aproape decat ne imaginam. Internetul lucrurilor in miscare, autovehicule, autocare, biciclete, metrouri si elicoptere pline cu senzori care emit informatii catre un creier imens in nor. In momentul in care stim foarte bine unde este totul, putem controla fluxul traficului si putem imbunatati traseele, ocolind aglomeratia, accidentele si dezastrele naturale si multe alte motive. Livrarea rapida – internetul lucrurilor in miscare ofera seturi pline de informatii. Firmele de livrare, taxiurile, cardurile de calatorie, telefoanele mobile si masinile conectate ofera informatii de miscare catre nor prin intermediul carora putem apela la hartile lumii reale pentru a crea un timp mecanic.

Prestatorii de transport analizeaza jurnalale de calatorii si pot analiza de ce trenul a intarziat, punctul unde exista un loc neutilizat sau sa observe sanse pentru noi trasee. Firma a ajutat firmele de livrare, au imbunatatit traseele acestora in timp real, au incercat regii pe baza debitului de trafic curente si a conditiilor meteorologice, ceea ce a dus la incercarea cu hub-uri de livrare prin telefoanele mobile decat sa aiba toate bunurile stocate intr-un depozit si sa se deplaseze pana acolo. Companiile de taxi, stiu acum cand este cererea cea mai mare in fiecare punct al zilei, chiar si zonele in care clientii sunt cei mai multi. In viitorul nu prea indepartat, consilierii automati de calatorie de pe smartphone-urile noatre cu acces in timp real, ofera date despre toate felurile de transport, spun cel mai bun mod de a ajunge la destinatie.

Salvarea vietilor – Firma de cartografiere Here se ocupa cu cartografierea rutelor din marile orase din intreaga lume utilizand tehnologia laser sau lidar. Detine o flota cu camera hi-tech pentru masini mai mult decat are Google. Acest tip de tehnologie poate percepe marcajele rutiere, latimea benzilor, barierele de beton, pentru a crea indicele de referinta a sistemului rutier la nivel global. Tot mai multe vehicule sunt echipate cu senzori si camere video, iar hartile vor fi mult mai precise si dinamice. Internetul lucrurilor in miscare va fi crucial pentru succesul masinilor fara sofer. Gestionarea fluxului feroviar beneficiaza de acest timp de analiza a datelor in miscare. Analiza aceasta ar ajuta la proiectarea statiilor si caselor de bilete, in timp ce trecerea la biletele digitale si integrarea biletelor digitale si a datelor cu alte date de transport duce mai aproape schimbarea intre statii, fara bariere. Acest tip de luare a deciziilor va deveni automatizat precum calculatoarele care invata modelele de trafic si raspund conditiilor de schimbare.

Related posts
Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Comunicate

Sfaturi utile pentru a aplica corect tusul pentru ochi

Sign up for our Newsletter and
stay informed