Ingrijire

Masaj cu roci vulcanice!

Oboseala dupa o zi de munca, stresul cotidian, stilul de viata sedentar, alimentatia neadecvata, toate acestea isi pun accentul atat asupra sanatatii noastre fizice cat si phihice. Club Essenza vine in intampinarea ta cu un nou tip de masaj. Masajul cu pietre calde este o terapie inedita, folosita in cele mai moderne centre SPA din lume. Acest tip de masaj are un puternic rol relaxant al intregului organism.

Pe langa masajul classic, o sedinta de masaj cu roci vulcanice, masajul se realizeaza prin folosirea unui set de roci vulcanice, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina ce sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. La aceasta temperatura, rocile produc o stare foarte placuta, provoaca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.

Cum se face masajul cu pietre calde?

Pietrele folosite la masaj sunt sterilizate si incalzite intr-un dispozitiv special, iar dupa incalzirea acestora, se scot si apoi se ung cu ulei din diverse esente, apoi maseorul obisnuieste gradual clientul cu caldura pietrelor dupa care se incepe aplicarea si masarea cu acestea. O parte dintre aceste pietre vulcanice se aseaza in anumite puncte energetice de pe corp. Pietrele destinate punctelor fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele mai lunguiete, pentru zona gatului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se asaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara.

Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile specifice de masaj, pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos pe anumite trasee. Iar cele de dimensiuni mici se asaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului, caldura emanata de pietre relaxeaza profund muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor. Pietrele bazaltice au un nivel ridicat de fier si magneziu, acumuland astfel mai multa caldura pe care o disperseaza intr-un timp mai indelungat.

Masajul cu roci vulcanice incalzeste pielea astfel permitand mai bine absorbtia uleiului folosit in timpul masajului, incalzeste si pregateste mult mai bine musculatura, astfel permite maseurului sa lucreze sistemul muscular la un nivel mult mai profund. Masajul cu roci vulcanice poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau succesiv intregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii. Masajul cu roci vulcanice foloseste aplicarea de presiune, tensiune, miscare sau vibratii asupra tesuturilor musculare, conjunctive, asupra ligamententelor, articulatiilor, tendoanelor, prin intermediul pietrelor incalzite. Masajul se efectueaza centripet, de la periferie catre centru, asemenea masajului suedez clasic, dupa o prealabila incalzire a zonei afectate prin pietre calde, folosind o piatra neteda, adaptata zonei unde se face masajul. Pentru spate si membre se folosesc pietre rotunde, in timp ce pentru gat si coloana cervicala se folosesc pietre mai fine.

Pietrele lucreaza acolo unde corpul are nevoie. Daca intr-o anumita zona pietrele pierd mai repede caldura, inseamna ca in acea zona exista un dezechilibru, iar cand organismul incepe sa functioneze normal temperatura constanta a pietrelor creste circulatia sanguina, nutritia si procesele metabolice la nivel celulalt, si in acest caz fiecare celula a organismului va functiona normal. Cand circulatia sangelui prin piele creste, creste si procesul de detoxifiere al ficatului, rinichilor, etc , acesta insemanad echilibru in organism.

Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe faptul ca pe corpul uman existe anumite canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakra, cele 7 chakra principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului. In urma unor prelucrari infoenergetice speciale, realizate la Cabinetul Santamia, aceste roci vulcanice inmagazineaza o cantitate mai mare de energie benefica, ce o transmit in timpul masajului intregului corp, pana la nivel de celula, prin aceste chakra si meridiane energetic.

Astfel sunt neutralizate energiile negative acumulate in corp pe parcursul timpului, se elimina dizarmoniile, stresul si se reface echilibrul si armonia intregii fiinte. Dupa sedinta de masaj cu pietre vulcanice este necesar sa se bea mai multa apa, pentru a se reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin transpiratie.
O sedinta de masaj cu roci vulcanice calde, dureaza aproximativ 60 minute, din care circa 45 minute masajul propriu-zis si 15 minute procedura aplicarii pietrelor pe corpul clientului.

Efectele masajului cu roci vulcanice

– amelioreaza insomnia
– se diminueaza sau dispar problemele articulatiilor
– diminueaza sau elimina durerea
– diminueaza spasmele musculare
– creste circulatia sanguina
– scade tensiunea arteriala
– accelereaza asimilarea oxigenului la nivelule celular si ritmul metabolic
– creste activitatea rinichilor
– poate ajuta in eliminarea edemelor (vanatailor) si a resturilor din zonele afectate
– aplicarea pietrelor calde in zona opusa celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata si astfel se reduce tensiunea din zona afectata

www.essenzaclub.ro

Related posts
Ingrijire

Terapia care te intinereste – Terapia Vampir

Ingrijire

Cand este momentul pentru epilarea cu ceara?

Ingrijire

Cauti un salon de infrumusetare in Drumul Taberei?

Ingrijire

Este profitabil sa iti deschizi un salon in Iasi

Sign up for our Newsletter and
stay informed