1. Montajul
In primul rand totul pleaca de un bun montaj aparatului. Se cere ca priza la care este conectata masina de spalat sa fie prevazuta cu sistem de impamantare. Este recomandabil ca montajul sa se faca de catre un service autorizat masini de spalat care sa va poata oferi neaparat si garantie. Aceste elemente esentiale reprezinta o mai buna siguranta a dvs. si a celor din jur.
2. Prima spalare
Daca ati achizitionat o masina noua de spalat, este recomandabil ca prima spalare sa fie facuta doar cu detergent si fara rufe in cuva!
3. Duritatea apei
Asa dupa cum bine stim, principala cauza de defectiune a masinilor de spalat este apa dura. Calcarul din apa care intra in circuitul de functionare al masinii de spalat. Acesta se poate depune pe cuva si pe rezistenta acesteia provocand defectiuni in timp. ( durata medie de depunere 1-3 ani ). Se recomanda folosirea regulata, alaturi de detergent, a produselor anti calcar.
4. Rufele din cuva
Pentru o spalare eficienta se recomanda respectarea proportiilor de umplere a cuvei. Nu adaugati rufe pana la refuz, acest lucru este evidentiat de inchiderea cat mai naturala a hubloului ( hubloul nu trebuie fortat la inchidere).
5. Respectarea programelor de spalare
Fiecare masina de spalat este prevazuta cu un set prestabilit de programe de spalare. Aceste programe trebuiesc respectate petru o functionare cat mai optima.
6. Eficienta energetica
Inainte de a achizitiona o masina de spalat uitati-va la eticheta producatoruil si verificati clasa enegetica. Alegeti
o clasa de energie superioara A sau A+. Diferenta de pret fata de o categie F va fi „absorbita” de la primele facturi de energie electrica.
Daca rufele dvs. nu prezinta pete dificile, atunci nu este nevoie sa spalati la o temperatura ridicata. Consumul de energie este suplimentat atunci cand apa este incalzita. Faceti economie ori de cate ori este posibil. Conteaza!