Suplimente si Vitamine

Supradyn (drajeuri) – portia zilnica de vitamine

Ce este Supradyn? Este un complex de multivitamine produs de catre cei de la Bayer. Are in componenta toate vitaminele vitale pentru sanatatea omului, ceea ce face ca acest supliment alimentar sa merite “incorporat” in planul de alimentatie zilnic.

In mod normal, Supradyn se recomanda tuturor in cazul in care aportul zilnic de vitamine este insufficient, celor care vor sa slabeasca sau pur si simplu celor care vor sa duca o viata sanatoasa. Prezenta unei cantitati suficiente de Supradyn in corp joaca un rol poate chiar vital in preventia si tratarea unei game larga de boli, printre care si cancerul digestive, colitele ulcerative, virozele respiratorii, scorbutul etc. Aditional, acest complex de vitamine poate fi folosit in recuperarea de dupa interventii chirurgicale, cat si adjuvant in timpul tratamentelor antibiotice si anticarcinogene (chimioterapie).

Supradyn este disponibil in mai multe forme: drajeuri, comprimate efervescente, precum si capsule.

Ce contine acest complex de multivitamine? In primul rand, contine 12 vitamine/drajeu, precum si alte cateva minerale, dupa cum urmeaza:
1) Vitamina A – 3333Unitati Internationale;
2) Vitaminele B1 (tiamina, raspunzatoare pentru preventia beriberi si a sindromului Wernicke-Korsarkoff), B2 (riboflavina, substanta implicate in diferite procese metabolice, in sinteza anticorpilor si a eritrocitelor si care e utila in tratarea anemiilor, a cirozei si a diferitor afectiuni digestive sau oculare), B6 (sau piridoxina, substanta care poate preveni atat cancerul, cat si diferite boli dermatologice sau chiar autoimune -psoriazis) si B12 (sau cobalamina, substanta care protejeaza sistemul nervos central, trateaza intoxicatiile cu cianuri si anemiile). Aceste substante segasesc in cantitati de 20, 5, 10, respective 5mg fiecare;
3) Vitamina C (antioxidant foarte puternic): 150 mg;
4) Vitamina D2: ajuta la absorbtia calciului si a fosforului, precum si in mentinerea sanatatii osaturii. Se gaseste in cantitate de 500 UI;
5) Vitamina E, cunoscuta si sub numele de tocoferol, care contine de fapt 8 antioxidanti cu rol in combaterea radicalilor liber si a oxidarii colesterolului cu densitate mica (cel rau), impiedicand astfel aparitia aterosclerozei;
6) Vitamina H, cunoscuta si sub numele de biotina, care este implicate in metabolismul acizilor grasi si a glucozei. Usureaza munca ficatului si mentine colecistul functional

Alaturi de aceste substante, in complexul de vitamine Supradyn se mai gaseste si acid folic, calciu, fier, mangan, cupru, zinc, si alte minerale si oligoelemente.

Oferind corpului aceste substante in fiecarezi, nu numai ca se asigura un surplus de energie, ci se si previn o multime de boli, care pot aparea in mod normal pe fond nervos sau ca urmare alimentatiei sarace sau a stilului de viata necorespunzator.

Tocmai de aceea, adultilor si copiilor de peste 12 ani li se recomanda administrarea unui drajeu in fiecare zi. In mod normal, administrarea de Supradyn este 100% sigura, exceptie facand cazurile de persoane alergice la unul sau mai multe componente din acest complex devitamine si minerale,precum si cei aflati sub tratament cu retinoizi.

Related posts
SanatateSuplimente si Vitamine

Detoxifierea cu zeolit activat: functioneaza sau este doar un mit?

Suplimente si Vitamine

Rolul acidului hyaluronic in pastrarea sanatatii

Suplimente si Vitamine

Cei mai populari steroizi

Suplimente si Vitamine

Consumul de steroizi la oameni si animale

Sign up for our Newsletter and
stay informed