Suplimente si Vitamine

Rolul acidului hyaluronic in pastrarea sanatatii

Din ce in ce mai mult am auzit in ultima perioada de acidul hyaluronic. Sa vedem ce este acidul hyaluronic. Acidul hyaluronic face parte din categoria proteinelor, este secretata de catre organismul uman si apare in cartilaje, in ochi, in lichidele sinoviale si in valvele inimii.

Ce efecte are acidul hyaluronic?

Acidul hyaluronic se regaseste in fiecare tesut, fiind o componenta foarte versatila. Cel mai adesea acidul hyalurinic este o prezenta importanta din cartilaj. Rolul sau in angrenajul articulatiilor este in primul rand de amortizare a socurilor, de protectie si lubrefiere a articulatiilor.

O alta intrebuintare a acidului hyaluronic este stimularea functionarii sistemului imunitar, fiind un antioxidant puternic, ajuta la retentia apei in organism, etc…In ultimii 20 de ani a inceput sa fie folosit in tratarea problemelor oculare, in special a celor de cornee.

Avand in vedere structura acidului hyaluronic, acesta formeaza la nivelul pielii o panza invizibila si elastica, care ajuta epiderma sa-si pastreaza elasticitatea si supletea. Industria cosmetica a inceput sa-si arate interesul fata de acidul hyaluronic odata ce cercetarile au aratat ca prezenta lui scade direct proportional cu avansarea in varsta. Motivele pentru care este folosit in campaniile de marketing ale acestor companii este legat de proprietatile acestuia de a umple ridurile si de a netezi pielea. Mai mult decat atat acidul hyaluronic grabeste vindecarea ranilor si favorizeaza estomparea cicatricilor.

Acidul hyaluronic poate fi consumat in urmatoarele forme:

Produse injectabile – Produse cosmetice pentru reducerea ridurilor cum ar fi serumuri. Produsul recomandat de noi vine tot din oferta firmei Forever Living Products si se numeste Aloe Nourishing Serum. Produsul contine aloe vera, extract de ceai alb si acid hyaluronic.

Sportivii sunt si ei direct interesati de aducerea unui aport suplimentar de acid hyaluronic datorita unei uzuri suplimentare determinate de efortul specific fiecarui sport.

Asadar, in functie de activitatile zilnice si avansarea in varsta, luati in considerare necesitatea de a aduce aportul necesar de acid hyaluronic.

Suplimente alimentare – unul dintre cele mai cunoscute produse existente pe piata este cel oferit de catre Forever Living Products, Forever Active HA. Acesta contine pe langa acidul hyaluronic, uleiul de ghimbir si pulbere de sofran. Forever Active HA este un supliment alimentar ideal deopotriva pentru sportivi, dar si pentru ingrijirea pielii.

Sursa: aloeveragel.com.ro

Related posts
SanatateSuplimente si Vitamine

Detoxifierea cu zeolit activat: functioneaza sau este doar un mit?

Suplimente si Vitamine

Cei mai populari steroizi

Suplimente si Vitamine

Consumul de steroizi la oameni si animale

Suplimente si Vitamine

Supradyn (drajeuri) – portia zilnica de vitamine

Sign up for our Newsletter and
stay informed