Suplimente si Vitamine

Consumul de steroizi la oameni si animale

Poate ca titlul acestui articol vi se pare destul de ciudat, insa citind in continuare veti vedea ca nu este deloc atat de ciudat pe cat pare.

Steroizii sunt substante sintetice(create in laborator) ce au rolul de a impulsiona organismul sa produca anumiti hormoni in scopul de a creste capacitatea acestuia. Totodata, acesti steroizi anabolizanti pot pur si simplu inlocui hormonii naturali produsi de organism.

Cum putem fi noi afectati de administrarea steroizilor la animale?

Cred ca am auzit cu totii de “concentrate” sau “furaje pentru pasari”. Ei bine, aceste concentrate actioneaza la pasari cum actioneaza steroizii asupra omului. Ajuta pasarile sa creasca rapid in greutate sau le ajuta sa faca mai multe oua intr-o anumita perioada de timp. Lucruri care nu sunt tocmai naturale.

Bovinele si ovinele crescute in fel si fel de crescatorii sunt de asemenea indopate cu fel si fel de steroizi pentru a creste in greutate si pentru a produce carne “de calitate”.

La prima vedere poate credeti ca administrarea acestor produse animalelor pe care le mancam nu ne influenteaza. Dar realitatea nu este deloc asa. Faptul ca mancam carne si lactate de la animale ce au fost crescute pe baza de steroizi ne fac si pe noi, consumatorii finali, sa fim influentati de administrarea acelor steroizi.

Ceea ce am zis mai sus nu v-a convins? Ei bine, o dovada clara a acestui fapt este urmatoarea: Copii din ziua de azi se dezvolta mult mai repede fizic, cresc mult mai mult in inaltime si greutate decat acum 10-20 de ani. Ca sa intelegi mai bine, gandeste-te la tine cum erai la 15 ani si uita-te la un adoloscent de 15 ani din ziua de azi si o sa vezi diferente majore din punct de vedere fizic.

Consumul de steroizi la oameni

Sunt persoane care isi administreaza steroizi de buna voie. Iar aici amintim doua categorii. 1 – Persoanele care sufera de anumite boli si au nevoie de tratament cu steroizi pentru vindecare. 2 – Culturistii si cei care merg la sala si vor o masa musculara considerabila.

Pe piata exista mai multe tipuri de steroizi, insa delimitarea de baza este urmatoarea: steroizi orali si injectabili. Consumul de steroizi nu este tocmai legal in Romania datorita faptului ca multi apeleaza la aceste produse fara a se interesa in prealabil si pot ajunge cu usrinta la fel si fel de efecte adverse. Insa desi sunt produse interzise, sunt totusi folosite cu usurinta de multi culturisti. Dar oare se merita sa consumam steroizi?

Nu recomandam consumul de steroizi la persoanele sub 25 de ani! Iar daca ajungeti sa consumati astfel de produse, sa o faceti dupa o dieta bine pusa la punct!

Related posts
SanatateSuplimente si Vitamine

Detoxifierea cu zeolit activat: functioneaza sau este doar un mit?

Suplimente si Vitamine

Rolul acidului hyaluronic in pastrarea sanatatii

Suplimente si Vitamine

Cei mai populari steroizi

Suplimente si Vitamine

Supradyn (drajeuri) – portia zilnica de vitamine

Sign up for our Newsletter and
stay informed