Comunicatii

Prezentarea tehnologiei de suflare fibra optica

Suflarea de fibra optica este o activitate speciala ce necesita personal calificat experimentat si echipamente de lucru moderne. valuetelecom.ro va ofera servicii complete si profesioniste de suflare fibra optica.

Aceasta operatiune de suflare a cablurilor optice in microtuburi este o operatiune relativ noua care a debutat pe piata datorita necesitatii de a eficientiza instalarea cablurilor de fibra optica in spatii inguste, limitate. Stim cu totii ca locatia este un parametru deosebit de important atunci cand se doreste instalarea de fibra optica.

Ei bine, daca spatiul pe care il aveti la dispozitie este limitat si doriti instalarea fibrei optice in aceasta locatie, se poate apela cu incredere la tehnologia de suflare fibra optica si rezultatele vor fi foarte eficiente.

Exista un principiu special care se afla la baza tehnologiei de suflare si anume: atunci cand aerul comprimat este actionat cablul este pur si simplu impins in microtubete cu ajutorul unei masini speciale gandita pentru aceasta operatiune.

Unul din cele mai importante avantaje pe care le are tehnologia de suflare fibra optica este legat de umplerea foarte mare a microtubetelor. Practic aceste valori se pot incadra in intervaluul 50% – 80%, ceea ce inseamna un procent satisfacator. Ca rezultat se vor forma niste perne de aer care vor propulsa cablurile tot inainte si vor reduce foarte mult riscul de frecare cu peretele conductelor. Asta inseamna ca exista posibilitatea sa se atinga astfel viteze foarte mari de pana la 60m pe minut. La fel si distanta de suflare poate ajunge pana la 2 km, daca forta care se aplica asupra cablului este relativ mica.

Sigur ca tehnologia de suflare a fibrei optica prezinte unele beneficii care o face sa fie preferata in comparatie cu alte tehnici standard de instalare. Dintre aceste beneficii mentionam in primul rand densitatea care este mult mai mare. Practic in acelasi volum se vor instala mult mai multe fibre. Apoi, trebuie sa mai spunem ca timpul de instalare este foarte mult redus, ceea ce se traduce intr-o eficientizare mai mare a operatiunilor. Cum forta care se exercita asupra cablului este mica, vor fi necesare mai putine legaturi de sudura. Majoritatea traseelor sunt directe, lucru care inseamna ca e nevoie de mai putini specialisti care sa se ocupe de instalarea fibrei optice prin suflare. Nu in ultimul rand vor va fi nevoie si de mai putine echipamente de sudura.

Related posts
Comunicatii

Nexus 7 este o tableta performanta

Comunicatii

Tragerea cablurilor de fibra optica!

Comunicatii

Top 3 producatori de telefonie mobila care au implementat tehnologia Dual-Sim

Comunicatii

Samsung Galaxy Gear: doar un ceas inteligent?

Sign up for our Newsletter and
stay informed