Comunicatii

Tragerea cablurilor de fibra optica!

Toate cablurile de fibra optica trebuie sa indeplineasca niste standarde in domeniu. Cablurile fara aceste marcaje nu ar trebui instalate pentru ca nu au fost verificate si nu au trecut inspectiile tehnice.

Tragerea cablurilor de fibra optica.

Tragerea cablurilor nu este deloc dificila, deoarece producatorul isi asuma responsabilitatile de a fi creat un cablu cu un design care protejeaza fibra optica in timpul instalarii. Cablurile de fibra optica pot fi trase cu o forta mult mai mare decat sarfa de cupru. Dar este important sa tineti cont de cateva reguli:

– Nu trageti de fibre, trageti doar de membrii de rezistenta. Producatorul cablului va ofera solutia perfecta de a trage cablurile prin instalarea acestor membri speciali de rezistenta sau a unei tije din fibra de stica. Folositi-va de acestea. Orice alta metoda de a trage direct de fibre, poate duce la deteriorarea lor. Cele mai multe cabluri nu pot fi trase de manta. Nu trageti de manta, cu exceptia cazului in care acest lucra a fos specificat clar de catre producator in fisa tehnica.

– Atentie sa nu depasiti numarul maxim de trageri. Atunci cand aveti de a face cu rulari lungi, folositi lubrifianti corespunzatori si asigurati-va ca acestia sunt compatibili cu mantaua cablului de fibre. Pe distante foarte lungi, puteti trage de mijlocul ambelor capete. Daca este posibil, utilizati o extractie automata cu un control de tensiune, dar atentie sa nu trageti mult prea tare.

– Nu depasiti raza de indoire a cablului. Fibra optica este mai puternica decat otelul atunci cand trageti de ea in mod direct, dar se rupe mult mai usor atunci cand este indoita prea tare. Daca aveti un nod in cablu, riscati sa deteriorati fibrele, poate imediat sau poate peste o anumita perioada, dar cu siguranta riscati sa le stricati si va fi nevoie sa le inlocuiti.

– Nu rasuciti cablul de fibra optica. Rasucirea poate pune o presiune prea mare asupra fibrelor. Rulati intotdeauna cablul de pe mosor catre capat. Pentru a preveni rasucirea, atunci cand sunteti pe teren puteti sa rulati cablul in forma cifrei 8.

Cablul trebuie sa fie suficient de lung pentru a-l putea rula. Are nevoie de protectie speciala. Incercati sa-l faceti intr-o singura tragere, posibil pana la aproximativ doua-trei mile.

Indiferent de tipul de fibra optica de care aveti nevoie pentru lucrarile in vigoare, mergeti pe www.pro-networking.ro si veti afla acolo o multitudine de produse la preturi foarte avantajoase.

Related posts
Comunicatii

Nexus 7 este o tableta performanta

Comunicatii

Prezentarea tehnologiei de suflare fibra optica

Comunicatii

Top 3 producatori de telefonie mobila care au implementat tehnologia Dual-Sim

Comunicatii

Samsung Galaxy Gear: doar un ceas inteligent?

Sign up for our Newsletter and
stay informed