Comunicate

Codul manierelor în Japonia

Japonezii au o cultură unică, un fel de-a fi unic, obiceiuri unice şi un cod al manierelor unic. Acesta din urmă este mai greu de înţeles de către cei care nu sunt familiarizaţi cu asemenea maniere. Codul manierelor cuprinde de la modul în care se mănâncă, până la maniera în care se dau şi se acceptă cadourile şi se primesc oaspeţii.

Cifra 4 trebuie evitată cu orice preţ. În Japonia, cifra 4 înseamnă “moarte” sau ghinion mare, aşa cum în unele culturi occidentale este cnumărul 13, despre care se spune că aduce ghinion. Tocmai de aceea, turiştii străini nu trebuie să se mire dacă nu vor vedea cifra 4 pe tastatura liftului. Japonezii au exclus şi combinaţia 49, care seamănă, la pronunţie, cu expresia “durere până la moarte”. Practica eliminării cifrelor nefaste este numită “tetrafobie”.

-Pentru toalete există papuci speciali. Schimbatul în papuci când intri într-o casă japoneză sau într-un restaurant tradiţional, într-un templu sau într-un muzeu este o străveche cutumă. De asemenea, dacă intri la baie, trebuie neapărat să îţi schimbi papucii cu cei speciali pentru baie, care se găsesc în fiecare toaletă.

Soarbe cât mai zgomotos. În timp ce noi punem preţ pe mâncatul silenţilos, ca regulă de politeţe, japonezii apreciază dacă sorbi cât mai zgomotos în timp ce mănânci. Astfel arăţi că mâncarea îţi place, iar gazda va fi mulţumită.

-Cartierele de dormit peste noapte. Japonezii, indiferent de poziţia socială pe care o au, apelează adesea la dormitul în locuri speciale – cartierele de dormit – unde sunt hotelurile-capsulă pentru cei obosiţi, care au muncit prea mult  şi nu mai sunt în stare să se ducă acasă sau pentru cei care au stat mai mult în oraş şi au pierdut şi ultimul tren . Aceste hoteluri pentru somn au camere care sunt de fapt nişte cutii în care încape o saltea de pat. Acest concept a apărut în Japonia în anii 1970. Costul unei nopţi dormite în oraş este de 65 de dolari pe noapte.

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed