Sfaturi

Combate singur gandacii si soarecii

 

Problema daunatorilor poate aparea indiferent de anotimp sau de zona in care lcouim. Gandacii si soarecii nu tin cont de faptul ca stam la bloc sau detinem o casa la curte. Infestarea cu un anumit daunator nu reprezinta doar o problema de psihic ci pune in pericol chiar sanatatea persoanelor care locuiesc in spatiul afectat. Astfel, la primele semne de aparitie a unui daunator in locuinta noastra, cel mai recomandat ar fi sa ne pregatim de efectuarea unui tratament de dezinsectie (in cazul gandacilor, capuselor, plosnitelor, furnicilor, etc.) sau deratizare (in cazul soarecilor sau a sobolanilor).

De cele mai multe ori, in aceasta situatie suntem tentati sa apelam la serviciile unei firme de specialitate pentru a rezolva problema si asta nu reprezinta un lucru rau deloc. Totusi trebuie sa fim constienti de faptul ca in cazul in care problema daunatorilor se afla in stadiu incipient exista sanse foarte mari sa o putem rezolva in regim “do it your self”. Adica ne procuram singuri produsele insecticide sau raticide adecvate si le aplicam singuri.

In prezent piata produselor destinate combaterii daunatorilor este foarte variata iar acestea pot fi impartite in doua categorii, in functie de categoria de utilizatori. Astfel, putem vorbi de produse destinate utilizatorilor profesionali si produse destinate atat utilizatorilor profesionali cat si celor casnici.

Prin categorie de utilizatori profesionali intelegem doar acele persoane care detin un atestat in meseria de agent de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Produsele destinate exclusiv acestei categorii de utilizatori au in compozitie diversi compusi chimici considerati suficient de periculosi pentru a pune intr-un real pericol sanantatea celui care il foloseste. Din acest motiv sunt necesare anumite cunostine de specialitate din partea celui care face aplicarea.

Produsele care sunt destinate atat utilizatorilor profesionali cat si celor casnici sunt formulate astfel incat sa nu necesite o pregatire speciala in domeniul dezinsectiei si deratizarii dar in acelasi timp sa manifeste o eficienta sporita impotriva dauantorului vizat. Din acest motiv pot fi achizitionate si folosite de persoane necalificate in acest sens.

Produsele de dezinsectie si deratizare in regim propriu sunt de cele mai multe ori foarte usor de aplicat si nu emana mirosuri neplacute (datorita lipsei de compusi foarte toxici precum solventii petrolieri). De mentionat este faptul ca, din cauza formularilor cat mai sigure (mai dificil de obtinut), costul de achizitie a acestor produse este mai mare decat in cazul celor destinate doar utilizatorilor profesionali. Totusi, diferenta de pret dintre cele doua categorii de produse devine irelevanta la costul final al tratamentului tinand cont de faptul ca in aceasta situatie nu mai exista costuri cu deplasarea si manopera (aplicabile in momentul in care apelam la o firma de profil).

In momentul in care ne hotaram sa efectuam un tratament de dezinsectie sau deratizare in regim propriu unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont este prospectul produselor utilizate in care trebuie sa fie mentionate indicatiile producatorului cu privire la aplicarea in siguranta a respectivelor produse.

In cazul in care ne confruntam totusi cu un grad major de infestare (numarul exemplarelor dintr-o anumita categorie de daunatori este foarte mare) este recomandabil ca in prima faza sa apelam la serviciile unei firme de dezinsectie si deratizare pentru o interventie profesionista.

Related posts
Sfaturi

Rozătoarele – inamicul principal al casei noastre

Sfaturi

Masuri de siguranta in cazul tratamentelor de dezinsectie si deratizare

Sfaturi

Ce vor femeile?

Sfaturi

Metode de dezinsectie si deratizare non toxice

Sign up for our Newsletter and
stay informed