Comunicate

Crăciunul în China

Tradițiile de Crăciun în China au devenit foarte populare în ultimii ani, în special în orașele mari, ca Hong Kong, Beijing, Shanghai și Guangzhou, datorită numărului mare de imigranți europeni care locuiesc aici. Crăciunul nu este o sărbătoare oficială în China, întrucât majoritatea populației nu este creștină.

Tradițiile de Crăciun în China nu au absolut nicio simbolistică religioasă, pentru majoritatea chinezilor, Crăciunul fiind celebrat ca o ocazie fericită de reîntâlnire cu familia și cu prietenii apropiați. Este timpul potrivit pentru a sărbători cu cadouri, muzică, entuziasm și mâncare tradițională. Creștinii din China întâmpina Crăciunul prin împodobirea bradului, pe care îl numesc „Copacul Luminii”, cu ghirlande colorate, special concepute în acest sens, făcute din hârtie, cu luminițe și globuri.

Sezonul Crăciunului dobândește un plus de culoare prin jocurile de artificii, jongleuri și acrobați care bucură mulțimile cu spectacolele lor stradale. În Hong Kong, recent restaurat după regulile chineze, ziua de Crăciun se număra printre cele 17 vacanțe oficiale.

Tot în această perioadă a anului, locuitorii din Hong Kong celebrează Ta Chiu, un festival al păcii și al reînnoirii, festival care presupune aducerea de ofrande sfinților și pomenirea numelor tuturor celor care locuiesc în zonă. Tradiția de Crăciun în China mai înseamnă ca, în seara ajunului, copiii să pună ciorăpeii speciali la fereastră, pentru că Dun Che Lao Ren sau „Bătrânul Craciun” să le umple cu daruri. În China, Moș Crăciun mai poartă și numele de Lan Khoong-Khoong, „Bătrânul părinte”.

Cu toate că nu există foarte mulţi chinezi creştini care să respecte tradiţia de Crăciun în China, aceştia se bucură de uriaşul şi spectaculosul festival de iarnă, din aceasta perioadă, şi de festivalul de la sfârşitul lunii ianuarie, care, chiar dacă este numit Festivalul de primavară, de către majoritatea europenilor, este considerat de catre chinezi “Noul An Chinezesc”.

Pe tot întinsul ţării, de la cel mai mic sat şi până la uriaşele oraşe cosmopolite, au loc festivaluri somptuoase, iar copiii se bucură de noile jucarii şi haine primite în dar, de la părinţi.

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed