Comunicate

Crăciunul în Danemarca

În Danemarca, Crăciunul este sărbătorit pe tot parcursul lunii decembrie. Majoritatea oamenilor încep pregătirile pentru Sărbători și decorarea casei încă de la începutul lui decembrie, deși unii vor să ia startul mai devreme, chiar și în noiembrie.

Advent este denumirea dată de creștini perioadei care precede Crăciunul, o perioadă în care credincioșii se pregătesc pentru momentul în care vor celebra nașterea lui Isus și, implicit, Crăciunul. Cuvântul este de origine latină și înseamnă “venire”.

În fiecare duminică, danezii aprind câte o lumânare din coroniță, iar pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse, danezii știu că se apropie Crăciunul. Frumoasele coronițe din crengi de brad sunt un simbol important al Crăciunului danez.

Decorarea bradului de Crăciun: pentru multe familii daneze a devenit o tradiție decorarea bradului de Crăciun împreună, cu mic, cu mare, pe 23 decembrie. Nu numai că este foarte distractiv, dar este o variantă plăcută de a petrece mai mult timp împreună și de a împărtăși momente de bucurie cu cei dragi.

O altă tradiție de Crăciun pe care copii o iubesc în Danemarca este să facă budincă de orez presărată cu scorțișoară și cu o bucățică de unt

Pe 23 decembrie, posturile TV daneze difuzează foarte multe filme cu tematică de Crăciun, iar aceastea sunt întotdeauna pe placul copiilor și părinților deopotrivă.

Fără nicio îndoială, Ajunul Crăciunului este unul dintre cele mai importante momente ale iernii. Tradițiile de Crăciun daneze sunt asociate cu bucuria, căldura, confortul și mâncarea delicioasă, iar Ajunul Crăciunului – ziua de 24 decembrie – nu face excepție.

Pentru majoritatea oamenilor, adevărata plăcere a Ajunului o reprezintă dansul lângă bradul de Crăciun. Bineînțeles, pentru copii cel mai important moment al serii este cel în care își deschid cadourile de Crăciun – pentru că în Danemarca tradiția este ca toate cadourile să fie desfăcute în seara de Ajun.

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed