Comunicate

Cultura Suediei

O specialitate culinară suedeză este kåldolmar, asemănătoare cu sarmalele românești, din carne de porc și frunze de varză. Mâncare tipică pentru zona est mediteraneană, sarmalele au fost aduse în Suedia în secolul XVIII de către armatele regelui Carl al XII-lea al Suediei, care au petrecut 2 ani în exil pe teritoriul Moldovei de astăzi (orașul Tighina). Pentru prima oară au fost menționate într-o carte de bucate scrisă de Cajsa Warg în 1755. Atunci erau încă făcute cu foi de viță, care au fost repede înlocuite cu foi de varză, acestea fiind mult mai ușor de găsit în Scandinavia.

In Suedia regasim cativa cantareti si compozitori de opera deosebit de talentati: Jacob Niclas Ahlström, Olof Åhlström, Franz Berwald.

Cea mai mare contributie suedeza in muzica a fost in sfera canto. Corurile vocale, cel mai adesea formate din enoriasii bisericilor, raman o activitate sociala si culturala foarte populara in Suedia.

Printre interpretii faimosi ai Suediei se numara: Jenny Lind, Christina Nillson, Brigit Nillson si Lenna Willemark. Cantecele populare suedeze sunt in general balade, acompaniate de vioara, violoncel sau viola, dar si de un instrument foarte folosit in Suedia mickelharpa si alte instrumente traditionale.

Suedezii sunt printre cei mai puțin religioși oameni, doar 2% din cetățeni ducându-se în mod regulat sau semi-regulat la un serviciu religios. Mai puțin de 24% din cetățenii Suediei cred în existența unei divinități, între 17 și 83% fiind clasați ca atei.

Related posts
Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Comunicate

Sfaturi utile pentru a aplica corect tusul pentru ochi

Sign up for our Newsletter and
stay informed