Fotografie

Elementul central in fotografia de eveniment sau nunta – creativitatea

petrice photography - fotograf nuntaAtunci cand incepem sa pregatim un eveniment, un aspect caruia nu ii dam poate atentia cuvenita e gasirea unui fotograf care sa imortalizeze respectivele momente, intr-un mod cat mai profesionist si original. Pentru ca dincolo de tehnica, de calitatea lucrarilor din punct de vedere grafic, al culorilor, a luminii, a rezolutiei, se ascunde altceva. Si nu e vorba neaparat de promptitudinea sau de viteza cu care ne sunt livrate aceste fotografii, oricand de mare nevoie am avea de ele chiar a doua zi, ci de elementul care face diferenta intre un album bun si unul artistic. Vezi aici cateva astfel de lucrari, atat din gama de fotografie de nunta, de produs, de eveniment, portret, etc.

Asadar, care este acest punct aparte, de care depinde acest salt? Fara indoiala, acesta esta creativitatea – il vom prezenta in linii mari in randurile ce urmeaza:

– Creativitatea, exprimata prin mana unui asemenea fotograf de eveniment, va stii sa transforme sedinta de fotografie de nunta, logodna, aniversare, botez si asa mai departe, in ceva memorabil, in care personajele centrale sunt ei, oamenii si accentul nu pica in primul rand pe decor.

– Creativitatea in fotografie poate uneori sa forteze limitele sau granitele acestei ramuri a artelor vizuale, implicand eforturi mai mari din partea ambelor parti. Astfel, atat participantii (clientii) cat si fotograful vor trebui poate sa petreaca mai mult timp in locatie pentru a incerca lucruri noi.

– Creativitatea reuseste sa foloseasca atat elementele date, de natura – fie lumina zilei sau ambientului respectiv, cu solutiile tehnice potrivite. Cu ajutorul unor lumini artificiale, controlate de fotograf (denumite soft boxes) se vor obtine efecte incredibile, in momentul declansarii pozelor.

– Creativitatea tine cont de personalitatea si felul de a fi al clientilor, a tuturor oamenilor implicati in sedinta foto. Pentru acest lucru va fi nevoie de o cunoastere in prealabil – o legatura trebuie creata asadar intre artist si tanarul cuplu (sa spunem asa, in special in cazul unei nunti sau a unei logodne).

– Creativitatea reuseste sa treaca peste sabloanele vechi, uzate si aproape kitschoase, ale portretelor ieftine, in care mireasa sta in picioare iar mirele in genunchi cu buchetul ei in mana, parca oferindu-l. Totusi insa, reuseste sa il faca pe fotograf sa duca la bun sfarsit si acel capitol al pozelor de grup, al mirilor cu familia, cu prietenii, etc. Cat pentru domnisoarele de onoare si segmentul de prieteni apropiati, se pot gasi cu siguranta idei ce sa exprime stilul lor, varsta lor, temperamentul lor.

– Creativitatea reuseste sa creeze o regie – chiar daca nu e vorba de un film, si fotografiile de eveniment pot sa prezinte la final o mica istorisire, o scurta poveste a acestei zile. Pentru acest lucru, un fotograf de eveniment trebuie sa stie foarte clar desfasuratorul respectivei zile. Mai mult decat atat, poate sa ia si parte la repetitii, sa prevada anumite greseli, anumite intarzieri si sa aiba intotdeauna un plan B. Posibilitatea de a ne adapta si a fi cu adevarat profesionisti ii va recomanda cu adevarat si altora – pentru ca dincolo de fotografii, ceea ce se vinde e un om, sunt serviciile sale.

In concluzie, creativitatea unui fotograf profesionist poate sa insume o multime de trasaturi, avantaje sau atuuri. Multe dintre ele tin de spiritul fin al fografului, de talentul sau si abilitatile de manuire a aparatului si a celorlalte accesorii. Insa o parte sunt strict legate de experienta, de masura de pasiune pe care o investe in aceasta directie, de curaj. Pentru mai multe detalii, descopera serviciile Petrice Photography – fotograf profesionist de evenimente.

Related posts
Fotografie

Fotografie Brasov

Fotografie

Fotograf de nunta – Pro Mariaj – Artizan al amintirilor de nunta

Fotografie

Strategii de abordare si comunicare intre fotograf si model. Fotografie Constanta

Fotografie

Fotograf Brasov – Nunta Botez Cununie – Pret Fotograf Brasov

Sign up for our Newsletter and
stay informed