Cosmetice

Epoca contemporana si tratamente naturiste

Psihologia umana este foarte complexa si aproape indescifrabrila, altfel cum iti explici ca pe masura ce avansam tot mai mult exista o tendinta generala de a ne intoarce catre lucrurile de baza? Ingriirea personala sau sanatatea sunt doua dintre exemplele cele mai potrivite. Cu alte cuvinte individul incearca sa foloseasca lotiuni si creme cat mai naturale in defavoarea celor produse industrial in laborator prin analiza si munca temeinica a unor cercetatori.

O explicatie plauzibila poate fi legata de nivelul de educatie al unei populatii care intelege riscurile expunerii la substante toxice, chimice sau agenti fizici care pur si simplu distrug structura moleculara a unui organism viu. Nu este gresit sa afirmam ca in tarile civilizate exista o tendinta mult mai mare de a folosi produse biologice comparativ cu altele in curs de dezvoltare, iar acest lucru se intampla datorita faptului ca omul devine mai constient de propria sanatate si de importanta unei vieti ferite de agenti agresivi.

Exista substante interzise in unele tari in timp ce altele nu au nici o reglementare in acest sens. Altfel zis, crema pe care o folosesti zi de zi poate contine un ingredient considerat toxic de unii cercetari sau de o populatie a unei alte tari in timp ce tu continuui sa o utilizezi fara nici o restrictie. Bineinteles ca daca s-ar face studii amanuntite probabil s-ar ajunge la o singura concluzie, insa de ce sa te ingrijesti cu o solutie care este foarte controversata? Este vorba despre propria ta sanatate in toata aceasta ecuatie.

In concluzie oricand este un moment benefic sa renunti, macar partial, la acele produse cosmetice sintetice in totalitate sau a celor controversate. Este suficient sa te interesezi despre unele ingrediente pe care acestea le contin si vei fi surprins sa afli ca zi de zi ai folosit o substanta care te pe poate afecta pe termen lung.

Related posts
Cosmetice

Mituri despre sapunul antibacterian

Cosmetice

Metoda de albire a dintilor acasa

Cosmetice

Dupa ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem un salon cosmetic pentru manichiura si pedichiura pe care ni le dorim.

Cosmetice

Tipuri de produse profesionale pentru păr

Sign up for our Newsletter and
stay informed