Afaceri

Gaini si cuibare – cum le inveti sa le foloseasca

A creste gaini este o activitate destul de interesanta si poate deveni chiar una distractiva pentru cei mici. Chiar daca poate sa ocupe destul de mult timp si mai ales uneori poate deveni chiar obositor, rezultatele sunt de cele mai multe ori satisfacatoare, mai ales pentru cei carora le place sa aiba o gospodarie prospera.

Indiferent ca vorbim de gaini care provin din pui scosi la incubatoare sau pui scosi din clocirea oualor de alte gaini, se poate intampla destul de frecvent ca gainile sa inceapa sa doarma in cuibare in loc sa le foloseasca exclusiv pentru a lasa oua si pentru a cloci.

Unul din motivele care poate duce la acest lucru este faptul ca gainile nu sunt suficient de mature pentru a incepe sa faca oua. Iar daca acestea se obisnuiesc din timp sa ramana pe cuibar, iti va fi din ce in ce mai greu sa le dezveti de acest lucru la maturitate. Chiar daca initial nu ti se pare un lucru chiar atat de important ca gainile sa doarma in cuibare, in momentul in care iti vei da seama ca esti nevoit/a sa aduni oua murdare, vei dori sa schimbi acest lucru.

Cel mai simplu mod prin care poti face acest lucru este sa acoperi cuibarele cu ceva inainte ca gainile sa se aseze la culcare. In felul acesta ele se vor obisnui sa nu mai foloseasca cuibarele pentru somn. O a doua metoda, care vine in completarea primei, este asezi cuibarele deasupra spatiului de dormit. Gainile au instinctul de a alege locuri cat mai inalte pentru a dormi. Cu cat acesta e mai inalt, cu atat mai bine. Totusi trebuie sa te asiguri ca le este accesibil. De exemplu, pe timpul verii, in multe gospodarii se intampla ca gainile sa doarma in copaci pe care ii gasesc in spatiul lor. Acest instinct vine din obisnuinta de a se proteja de pradatori.

Nu uita sa te asiguri ca gainile au suficient spatiu in locul destinat somnului, astfel incat sa nu existe presiune intre ele si sa nu fie nevoie sa apeleze la cuibare.

Din ouale pe care le obtii din cuibare vei putea pune la clocit pentru alti puisori fie la alte gaini, in acelasi cuibare, fie in incubatoare. Ouale sunt foarte utile, au numerosi nutrienti si consumate periodic te ajuta la o alimentatie echilibrata.

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed