Comunicate

Vacanta în Albania

O tara mica din sudul Europei, Albania este perfecta ca destinatie de city break sau ca destinatie complementara in expeditiile tale prin Europa. Deoarece nu este foarte promovata, turistii nu stiu cate lucruri interesante pot vizita. Iata ce sa faci intr-o vacanta in Albania:

Tirana este capitala Albaniei.Frumusetea sa consta in contrastul dat de influenta romana si cea otomana in arhitectura, orasul fiind la jumatatea drumului dintre Roma si Istanbul, capitalele celor doua mari imperii antice. In Tirana trebuie sa vizitezi piata principala Skandenberg, Muzeul National de Istorie, Turnul cu ceas si moscheea din Piata Skandenberg.

Durres este al doilea oras ca dimensiune din Albania. In acest oras cu deschidere la Marea Adriatica turistii se pot relaxa sau pot vizita atractii turistice din cele mai vechi timpuri. Amfiteatrul din Durres a fost construit inca din timpul domniei imparatului roman Traian. Un obiectiv turistic vechi si interesant, acesta poate fi gasit in centrul orasului. Totusi, Turnul venetian este atractia turistica principala. Construit in secolul XIII, turnul, impreuna cu zidurile de aparare, au reprezentat una dintre cele mai mari si puternice fortificatii din tara. Zidurile medievale ce duc de la Turnul venetian pana la Amfiteatrul construit in sec. II i.Hr. te ghideaza catre o cripta ce dateaza de la inceputul crestinismului, decorata cu mozaicuri rare.

Numele acestui oras s-ar traduce prin orasul cu o mie de ferestre. Pe durata regimului comunist, acesta a fost declarant oras muzeu, pentru a proteja partile istorice ale orasului. Inclus in lista Patrominoului Mondial UNESCO, Berat are numeroase moschei, biserici si locuinte interesante de vizitat.

Vlore este o frumoasa statiune, oras portuar din Albania. Construit initial ca si colonie greceasca antica in secolul VI, orasul este destinatia perfecta pentru iubitorii de soare si mare. Inconjurat de mari (Marea Adriatica si Marea Ionica) intr-o parte si de munti pe uscat, micutul oras Vlore este un loc linistit, perfect pentUnul dintre cele mai vechi orase ale lumii antice, Apollonia trebuie sa fie una dintre destinatiile de pe lista ta de obiective turistice de vizitat in Albania. Aici poti afla lucruri interesante din trecut la ruinele Cetatii Apollonia. Cautarile arheologilor au scos la suprafata informatii extrem de interesante despre cum a fost folosita aceasta cetate, atat din punct de vedere administrativ cat si religios.

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed