Am decis sa scriu acest articol pentru a descrie procesul de achizitionare unui Apple iPhone second-hand cu succes. In calitate de tehnician GSM si specialist in service iPhone am o experienta destul vasta in reparatiile iPhone si nu numai.
Sunt multe motive pentru a cumpara un iPhone second-hand, unul cel mai proeminent este desigur pretul, dar trebuie sa tineti minte ca un telefon care este prea ieftin sigur are ceva probleme care sunt mai evidente sau mai putin evidente.
Intotdeuna cand achizitionati un iPhone second-hand trebuie sa faceti un studiu al pietei asupra pretului mediu la care se comercializeaza un asemenea aparat. Studiul pietei ar trebui facut pe situri online de vanzari sau ziare/publicati locale, incercati sa nu va lasati ademeniti de preturile foarte mici deoarece de multe ori acestea sunt fake, iar daca sunati sa cumparati vanzatorul va spune ca sa dat deja!
Dupa aflarea unui pret mediu urmatorul pas este sa stabiliti un buget care doriti sa il cheltuiti in vederea cumparari iPhone -ului. Intotdeuna eu recomand sa cumparati aparate de pe piata locala, deoarece este mai bine cand vedeti ce cumparati si puteti incerca aparatul in liniste. Evitati magazinele de „GSM” care de multe ori vand aparate reparate si nu ofera garantie sau alte forme de despagubire, eu sugerez sa cautati in mica publicitate pe internet sau in ziar si sa alegeti mai multe aparate care se situeaza putin peste bugetul dv, deoarece este bine tot timpul sa negociati pretul final. Dupa alegerea aparatelor contactati vanzatori si incercati sa va intalniti in spatii publice mai ales daca este vorba de sume mai mari de bani pentru a evita posibile talharii, intotdeuna sa veniti cu o cartela de test, micro sim in cazul iPhone 4/4s sau normala in cazul iPhone 3g/3gs.
Nu va garbiti sa terminati tranzactia, incercati toate functile telefonuli, verificati daca prezinta urme de „reparatie”, eventual intrebati vanzatorul daca a mai fost reparat sau desfacut. In cazul iPhone 4 verificati ca functioneaza microfonul, ca functioneaza senzorul de proximitate, butonul home raspunde bine la apasare. Este bine sa incercati si castile daca sunt prezente si este foarte sa inercati daca aparatul incarca cand este pus la incarcare. Niciodata nu cumparati un iPhone care nu porneste pe motiv ca nu are baterie sau alte scuze. Incercati sa va feriti de iPhone decodate prin foli Turbo SIM acestea tind sa nu fie prea fiabile in timp.
Daca aparatul este codat incercati sa aflati de la vanzator pe ce retea este codat si sa apelati la serviciul de decoadare neverlocked pus la dispozitie de catre service iphone timisoara. Nu cumparati aparate de la persoane ca nu au rabdare sa le verificati sau care dau inpresia ca se grabesc, posibilitatea ca acestea sa fie furate. In lini mari daca respectati cele spuse mai sus cred ca va veti bucura de un iPhone second-hand. Pentru reparatii/service sau mentenanta puteti apela la Service iPhone Timisoara!