Finante

Asigurarea Auto CASCO

Daca doriti sa va protejati automobilul impotriva avariilor produse in diverse moduri, cat si impotriva furtului, atunci tot ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti una dintre politele de asigurare CASCO disponibile la diferite companii de asigurari. Trebuie totusi sa aveti in vedere faptul ca polita de asigurare CASCO nu poate inlocui polita de asigurare RCA, pe care orice sofer care are automobilul inmatriculat la noi in tara trebuie sa o incheie astfel incat sa poata circula pe soselele din tara noastra in mod regulamentar.

CASCO

Polita de asigurare CASCO este o polita facultativa care devine extrem de utila atunci cand automobilul este avariat sau atunci cand suntem victima unui furt (masina este furata sau numai piese ale acesteia sunt furate).  Totusi este de retinut faptul ca majoritatea asiguratorilor ofera asigurarea CASCO numai pentru masini care sunt mai noi de 8 ani sau 12 ani in cazul altor companii de asigurari. O categorie aparte o constituie masinile de epoca care pot totusi sa fie asigurate.

Atunci cand incheiem o polita de asigurare pentru automobilul nostru, acesta este evaluat in prealabil. In majoritatea cazurilor asiguratorii estimeaza valoarea autoturismului in urmatorul mod. Plecand de la valoarea acestora de catalog (de la producator) care este de fapt valoarea automobilului cu 0 km la bord, se aplica un anumit coeficient de uzura, corespunzator vechimii automobilului, care se ia dintr-un tabel stabilit de fiecare asigurator in parte. La aceasta valoare se adauga cea a dotarilor suplimentare, daca acestea exista, care se calculeaza in acelasi mod precum cea a automobilului.

Un alt aspect important cand vine vorba despre polita de asigurare CASCO este franiza. Acest termen defineste parteadin valoarea unei daune care este suportata de catre proprietarul autovehiculului. Aceasta poate fi stabilita ca valoarea fixa care se aplica oricarei daune in cazul unor companii de asigurari sau un procent din suma asigurata care se aplica oricarei daune in cazul altor companii. Alte companii de asigurari calculeaza valoarea fransizei ca procent din valoarea fiecarei daune.

Related posts
Finante

Prioritatea definirii dosarul preturilor de transfer pentru garantarea afacerilor intra-grup profitabile.

Finante

Ce este un credit nebancar si cand ai nevoie de el?

Finante

Esti in cautarea unui credit rapid online?

Finante

Ce este un bon de cresa si de ce sa-l oferi angajatilor tai

Sign up for our Newsletter and
stay informed