Finante

Asigurari RCA

Pentru a conduce in mod legal pe soselele de la noi din tara este nevoie de ceva mai mult decat sa ai carnet, prudenta si benzina. Ai nevoie de o polita de asigurare RCA valabila. Acest tip de polita este obligatoriu pentru soferii care au masinile inmatriculate la noi in tara intr-o forma sau alta, iar lipsa acesteia este sanctionata cu o amenda care poate pleaca de la 1.000 de lei si poate ajunge pana la 2.000 de lei.

Polita de asigurare RCA sau asigurarea de raspundere civila auto este o polita prin intermediul careia tertii care sufera un prejudiciu intr-un accident de circulatie produs din vina soferului auto asigurat, au posibilitatea de a primi despagubiri pentru pierderile suferite. Prin intermediul unei asigurari RCA, tertii prejudiciati vor primi despagubiri pentru urmatoarele:

– avarierea automobilelor;

– ale pagube materiale (stalpi, garduri, imobile etc.);

– vatamare corporala;

– despagubiri pentru familiile celor care au decedat in respectivul accident de circulatie;

– despagubiri pentru cheltuielile de judecata.

RCA

Incheierea politei de asigurare RCA este benefica pentru toti cei care participa la trafic. Victimele accidentului rutier, cat si pagubitii au certitudinea ca printr-un astfel de sistem isi pot recupera pierderile suferite si ca vor primi despagubiri, indiferent care este situatia materiala a celui care a produs accidentul respectiv. Pe de alta parte, cei care au produs un accident de circulatie, pot sa rasufle usurati cel putin din punct de vedere financiar deoarece nu vor mai fi nevoiti sa suporte ei singuri plata despagubirilor datorate tertelor persoane. Cel mai iefitn RCA il vei gasi la brokerii de asigurari online care va pun la dispozitie oferte foarte de polite de asigurare de la diverse companii de asigurari.

Asigurarea RCA, este valabila din punct de vedere teritorial in statele care sunt incluse pe respectiva polita de asigurare. Acestea sunt statele membre ale UE, cat si statele care aparti Spatiului Economic European si statele care sunt situate intre statele membre UE si unde nu exista un birou teritorial.Daca intentionati sa calatoriti in alte state decat cele specificate in respectiva polita de asiguare, atunci este necesar sa aveti Cartea Verde.

Related posts
Finante

Prioritatea definirii dosarul preturilor de transfer pentru garantarea afacerilor intra-grup profitabile.

Finante

Ce este un credit nebancar si cand ai nevoie de el?

Finante

Esti in cautarea unui credit rapid online?

Finante

Ce este un bon de cresa si de ce sa-l oferi angajatilor tai

Sign up for our Newsletter and
stay informed