Animale de Companie

Cainii de talie mare si nevoile lor

Brit large breed

Rasele de caini de talie mare sau “large breed” au niste caracteristici specifice; pe langa faptul ca au o marime considerabila, acesti caini au si o inteligenta si o sportivitate aparte. In general sunt caini activi, care alearga mult, cu musculatura foarte dezvoltata. Aceste caracteristici aparte fac ca si alegerea hranei pentru ei sa fie mai dificila.

Cu toate acestea, daca alegi o mancare special creata pentru rasele mari, adica o mancare de caini care sa aiba scris pe ea expresia “large breed”, cu siguranta va contine toti nutrientii potriviti pentru cainele tau gigant. Eu am la tara un Saint-Bernard pe care il hranesc de vreo 3 ani cu mancarea Brit Care Large Breed – o hrana de caini care isi merita toti banii! Va spun si de ce:

  • este o hrana super-premium ce contine miel si orez (singura cereala care ii face bine cainelui). Fiind clasata “super-premium” cainele se satura dupa portii mici.
  • nu contine subproduse – deci nu veti gasi in produs gheare, pene, oase sau alte ingrediente de acest gen.
  • formula contine mult calciu si fosfor, ce ajuta la dezvoltarea sanatoasa a scheletului si protejeaza articulatiile sensibile – acest lucru e foarte important la rasele mari.

Rase de caini de talie mare

Va spuneam ca eu am un Saint-Bernard – acest caine se recunoaste dupa statura impozanta si musculatura bine definita. Blana este roscat cu alb si are o lungime medie. Acest caine se comporta deosebit cu copiii si are un simt al proprietatii dezvoltat – dar nu devine agresiv decat atunci cand stapanii lui sunt in pericol.

Cel mai inalt caine din lume este ogarul irlandez – acesta ajunge sa cantareasca aproximativ 50 kg iar inaltimea sa atinge 80-85 cm. Este un caine sportiv, energic si curajos, insa are un caracter foarte echilibrat – este rareori agresiv.

Ciobanescul caucazian ese un alt caine de talie mare ce poate ajunge chiar si la o greutate de 65 kg. Caine robust, pufos ca un ursulet, ciobanescul caucazian este un caine simpatic, dar in acelasi timp statura sa il face de temut.

Printre cainii de talie inalta se mai numara si: Terra Nova, Ciobanescul anatolian, Schnauzerul urias, Bulldogul american etc.

Related posts
Animale de Companie

Cainele meu preferat: Ciobanescul Carpatin

Animale de Companie

Istoria rasei de caine Ciobanesc Romanesc Carpatin

Animale de Companie

Caine Ciobanesc Carpatin

Animale de Companie

Originea si Domesticirea Cainelui

Sign up for our Newsletter and
stay informed