Management

Cat de mult pot creste actiunile Google?

Zilele trecute, o parte din site-urile de afaceri si economie anuntau ca Google va incerca in 2013 sa-si creasca actiunile pana la un nivel de peste 1000 de dolari per bucata, lucru care ar insemna o crestere istorica si tot odata un record.

Saptamana aceasta, actiunile grupului Google au depasit suma de 800 de dolari per bucata, iar multi dintre analisti spun ca sunt sanse mari ca pana in vara o actiune sa valoreze 900 de dolari, iar pana cel tarziu in vara anului 2014 o actiune sa treaca pragul de 1000 de dolari. Desi estimarile variaza in functie de agentia de analiza financiara chestionate, absolut toate reunesc un punct comun: cresterea actiunilor Google va fi peste asteptari, cu circa 10% peste pronosticurile puse in 2012.

In ultimul timp, grupul Google a dus o politica „agresiva” pentru imbunatatirea experientei resimtite de utilizatori. In ciuda faptului ca multe site-uri – chiar si de top – au fost penalizate si ca multi webmasteri se plang fata de „abuzurile” impotriva lor, motivand ca Google se foloseste de continutul lor pentru a face bani fara ca webmasterii sa aiba prea multe beneficii, concernul pare sa fie intr-un perpetuum mobile din punct de vedere al dezvoltarii economice.

Singura problema pe care acest gigant o poate avea e cea a legislatiei, asa cum s-a putut observa acum cateva zile, atunci cand unele ziare din Franta au obtinut in instanta sume de bani extrem de mari pentru ca Google sa le poata indexa LEGAL site-urile. Teoretic, aceasta actiune poate fi intreprinsa de mai toti webmaster-ii, insa nu toata lumea este dispusa sa se „bata” prin tribunale cu o corporatie,

Momentan, valoarea de piata a companiei este de circa 263 de miliare de Euro, urmand ca in urmatoarele luni, in eventualitatea in care previziunile analistilor se vor adeveri, Google sa inregistreze o crestere istorica de peste 25%.

Related posts
Management

Cateva idei de motivare a angajatilor unei companii

Management

Managerul de proiect si comunicarea

Management

Avize, autorizatii si licente – informatii importante

Management

Rapoarte semestriale SSM – ușurează-ți munca

Sign up for our Newsletter and
stay informed