Copii

Centre de cursuri si meditatii sau programe after school? Ce alegeti pentru copiii dumneavoastra?

In contextul unei veti tot mai agitate si a unui plan profesional din ce in ce mai apasator, multe familii tinere cu copii aflati la scoala se vad nevoite sa aleaga intre diverse activitati pentru copiii lor, pentru a le ocupa timpul in mod creativ si a obtine totodata performante crescute la scoala.

In functie de bugetul fiecarei familii in parte, activitatile extra scolare ale unui copil pot costa intre cateva sute de lei si cateva mii de lei pe luna.

Pe de-o parte exista centrele de meditatii si pregatire pentru scoala – forma legalizata a meditatiilor pe care le ofereau inainte profesorii le ei sau la elevi acasa. Acestea ofera atat cursuri la disciplinele scolare pentru completarea cunostintelor cat si discipline noi sau care nu se predau in scoli cum ar fi unele instrumente muzicale, informatica specializata pe anumite domenii, robotica sau cibernetica.

La polul opus se afla centrele care ofera programe de tip after school sau chiar before school in unele cazuri, in functie de programul scolar al copiilor. Aceste servicii sunt oferite la pachet iar costurile pot varia de oras, de pozitionare, de numarul de elemente optionale incluse si asa mai departe.

Unele centre incearca sa imbine cele doua tipuri diferite, respectiv servicii la pachet sau cursuri individuale, impacand astfel mai multe categorii sociale. Spre exemplu, un astfel de centru se gaseste in Bucuresti in apropiere de Piata Romana si ofera atat cursuri si meditatii individuale cat si programe de after school in sectorul 2 pentru familiile care lucreaza sau locuiesc in apropiere.

Evident, fiecare familie decide in functie de buget si de necesitatile copiilor proprii, precum si in functie de alti factori importanti cum ar fi calitatea / recunoasterea / rezultatele cadrelor care se ocupa de copii, logistica pusa la dispozitie, conditiile de igiena, serviciile de catering in conditiile in care acestea exista, transportul si altele.

Related posts
CASA SI FAMILIECopii

Alege un carucior 3 in 1 si profita de toate avantajele oferite

Copii

Iată cea mai simplă metodă să-ți faci copilul să renunțe la biberon!

Copii

Educatia, de ce este importanta

Copii

Hainele elegante pentru copii – la preturi avantajoase in perioadele de reduceri

Sign up for our Newsletter and
stay informed