Desi sunt foarte vechi, bancurile fac parte din cultura nostra si cea universala imbogatind cultura si traditia noastra prin diferite moduri de exprimare imaginare sau reale. De-a lungul timpului bancurile au fost sedimentate pe diferite categorii in functie de obiceiuri si traditii, impletindu-se cu locurile si zonele de unde provin fiecare, astfel au aparut fel de fel de categorii care mai de care mai interesante. Ele avand o vechime destul de mare in spatiu si timp este preferata foarte mult categoria de bancuri noi din toate celelalte categorii de personaje cu ardeleni, olteni cu Bula si Strula.
In prezent au aparut si alte categorii de bancuri noi in functie de evolutia societatii in care traim adaptate la aceste realitati dar si la cele viitoare devenind astfel un potential important in dezvoltarea noastra culturala si spirituala.
Aceasta forma de cultura la noi a prins foarte repede deoarece ea face parte din spiritul nostru carpato-danunbiano-pontic, spirit care ne-a ajutat sa supravietuim in timp prin umor si paradox.
Bineintele ca bancurile au conotatii diferite in functie de cultura si obiceiurile fiecarui popor in parte si in functie de zonele din care provin ele ca parte a acestei forme culturale.
Datorita mediului online bancurile sunt mult mai bine pastrate si promovate decat in trecut ceea ce ne-am propus si noi sa facem prin portalul nostru cu bancuri noi adunate din toate zonele si mediile sociale romanesti pentru a inbunatatii patrimoniul nostru cultural prin minunatul nostru simt al umorului pe care il zarim la tot pasul.
Articol despre bancuri noi in cultura romana