Compania farmaceutica Glaxo Smith Kline s-a angajat sa contribuie la imbunatatirea accesului la ingrijire medicala in tarile in curs de dezvoltare. Dupa cum este bine stiut, aceste tari se confrunta cu o saracie severa, cauza a imbolnavirilor si a deceselor, indeosebi in randul copiilor.
Astfel, compania multinationala GSK si-a stabilit o misiune de responsabilitate sociala prin care sa contribuie la imbunatirea situatiei din aceste zone geografice, locuri unde oamenii inca se lupta cu foametea, unde lipseste apa potabila si cu atat mai putin un sistem de sanatate care poate asigura tratarea unor afectiuni frecvente si care de cele mai multe ori duc la deces.
Printre principalele scopuri trasate se numara reducerea preturilor la medicamente, echivalentul a 25% din valoarea acestora de pe pietele tarilor dezvoltate, o politica de pret neorientata spre profit in cazul medicamentelor ce ajuta la tinerea sub control a HIV/SIDA si un portofoliu in care preturile se situeaza pe diferite nivele astfel incat tarile sarace pot plati sume mult mai mici pentru un vaccine, comparativ cu tarile dezvoltate.
Istoria investitilor incepe cu crearea unui laborator in Campos Medicines Development din Spania, in anul 2001, acolo unde a fost demarata cercetarea unor noi tratamente impotriva bolilor specifice tarilor in curs de dezvoltare. In acelasi timp, au fost incepute numeroase colaborari cu comunitatea in vederea imbunatirii accesului la medicamente oriunde in lume si pentru a crea noi oportunitati nu doar la acest nivel ci si in domeniu educatiei sau a dezvoltarii economice.
Au fost demarate actiuni si parteneriate si in Romania iar scopul acestora este acela de a continua obiectivul general al multinationalei farmaceutice, acela de a imbunatati viata romanilor prin cresterea sperantei de viata, Romania aflandu-se in acest moment pe ultimul loc in randul tarilor din Uniunea Europeana. Printre acestea se numara actiunile alaturi de Hospice Casa Sperantei sau Asociatia “Salvatii Copiii”.