Animale de Companie

Hrana gatita sau granule pentru caini?

Foarte multi romani se intreaba si astazi care este cea mai buna metoda de a-si hraini cainii. In vreme ce numerosi proprietari considera ca acesti patrupezi pot sa consume fara niciun fel de problema aceeasi mancare pe care o consuma si ei (oamenii), unii sunt mai rezervati si incearca sa prepare dupa retete ce sa contina carne-legume-fainoase. Altii in schimb, sunt total impotriva celor doua variante de mai sus si prefera, ba chiar recomanda si promoveaza intens hrana produsa de marci cunoscute, special pentru caini.
Aceste granule nu difera doar ca textura, marime, aspect sau culoare, iar pretul lor nu este deloc nejustificat, dupa cum vom vedea in randurile urmatoare ale acestui material. O optiune foarte buna, aleasa de tot mai multi romani este Taste of the Wild – granule pentru caini.
Taste of the Wild

Asadar, unii oameni uita ca hrana cainelui ii influenteaza nu doar nivelul de energie, ci si sanatatea, de-a lungul intregii vieti. Nu doar caloriile furnizate conteaza ci intreg echilibrul nutritional; mancarea aleasa ii va afecta asadar atat starea de bine, sanatatea, nivelul de energie, va preveni sau va accentua anumite afectiuni, ii va influenta aspectul exterior (piele si blana).
Metabolismul cainelui este diferit, necesitatile sale nutritionale de asemenea. Sa ne gandim la mediul lor natural de acum sute sau mii de ani – ei vanau, aveau constant nevoie de carne, ca sursa de proteine pentru formarea si intarirea muschilor; de fructe si legume pentru energie; de grasimi vegetale si animale pentru piele puternica si blana sanatoasa, lucioasa; de minerale, vitamine si antioxidanti. Cerealele, sursa de carbohidrati, trebuie pe cat de mult evitata – asadar porumbul, graul si orezul nu le vor face bine. Foarte adesea acestea sunt cauzele obezitatii la caini (dar si la alte animale de companie).
Studiile arata ca in perioada de crestere, fata de un copilas, un catel va avea nevoie de: de 2 ori mai multa vitamina A si B2, de 12 ori mai mult calciu, de 4 ori mai multe proteine, mai multa vitamina B1, D, E, C. Asadar, cainii au nevoie de granule ce sa contina intr-un mod mult mai concentrat aceste substante hranitoare, iar unele minerale si vitamine sa se gaseasca in cantitati chiar mai crescute.
Asadar, nu este recomandat sa incerci sa hranesti cainele dupa ureche sau ii dai resturile de la mesele tale. Alege intotdeauna hrana granule, special preparata pentru cainele tau. O gama variata de hrana granule Taste of the Wild gasesti aici.

Related posts
Animale de Companie

Cainele meu preferat: Ciobanescul Carpatin

Animale de Companie

Istoria rasei de caine Ciobanesc Romanesc Carpatin

Animale de Companie

Caine Ciobanesc Carpatin

Animale de Companie

Originea si Domesticirea Cainelui

Sign up for our Newsletter and
stay informed