In mod normal, zapada si gheata nu afecteaz jocul de fotbal la fel de mult precum afecteaza un gazon natural. In orice caz, nu este recomandat sa utilizati terenul in conditii extreme, precum caderi abundente de zapada sau ger. Totusi, in cazul in care terenul urmeaza a fi folosit, este recomandat s inlaturati zapada de pe teren. Sunt toate sansele ca terenul sa inghete. Pentru dezghetarea acestuia, puteti folosi o solutie cum ar fi clorura de calciu. Pentru indepartarea zapezii acumulate pe teren va recomandam a se folosi o suflanta de zapada, trasa de un tractor de dimensiuni medii.
In cazul unor caderi masive de zapada, se poate utiliza un plug cu lame din cauciuc, tras de un tractor de maxim 750 de kg. Este interzisa dotarea acelui tractor cu lanturi antiderapante. De asemenea, nu este recomandata utilizarea tractorului pentru curatire daca la sub zapada depusa se afla gheata.
Poate ca va ganditi ca aceste sfaturi privind intretinerea pe timp de iarna nu sunt de luat in seama deoarece va ganditi ca iarna nu prea sunt folosite aceste terenuri. Iarna reprezinta cel mai mare dusman al sanatatii suprafetei si o buna ingrijire a acesteia pe timpul celui mai greu anotimp este vitala pentru buna utilizare in perioada de dupa anotimpul alb. Gheata si caderile de zapada pot influenta in mod negativ calitatea gazonului. Va ganditi la costurile pe care le efectuati cu aceste lucrari de mentenanta? Ganditi-va la pierderile pe care le puteti suferi ulterior daca neglijati aceasta etapa. Intretinerea gazonului artificial nu se aseamana si nu se ridica, din fericire, la nivelul cheltuielilor de intretinere a unei suprafete naturale, insa pastrarea sa in conditii excelente de folosinta va poate aduce diverse beneficii, de la cele pe plan material si pana la beneficii pe plan sportiv, depinde de contextul in care va aflati.