Sfaturi

Lucruri din casa pe care omiti intotdeauna sa le cureti, desi sunt extrem de murdare

Toata lumea face la domiciliu sau, in cazul in care nu apreciaza aceasta activitate, apeleaza la firme de curatenie. Evident, toata lumea stie regulile de baza ale unei curatenii perfecte. Exista insa si lucruri nelgijate, care pot sa fie adevarate focare de microbi.Toata lumea face la domiciliu sau, in cazul in care nu apreciaza aceasta activitate, apeleaza la firme de curatenie. Evident, toata lumea stie regulile de baza ale unei curatenii perfecte. Exista insa si lucruri nelgijate, care pot sa fie adevarate focare de microbi.
Nu, nu te gandi la toaleta sau la chiuvete, deoarece acestea sunt primele care sunt curatate. Elementele care contin un numar impresionant de bacterii sunt urmatoarele:
Telefonul mobil. Il purtam zilnic alaturi de noi insa nu stim ca poate sa gazduiasca de 10 ori mai multe bacterii decat o face un vas de toaleta. Stiind acest lucru, parca nu iti mai vine sa il atingi de atatea ori cu fata sau cu mainile. Atunci cand faci curatenie generala este bine sa te asiguri ca telefonul primeste si el un tratament in acest sens. Sterge-l cu servetele dezinfectante si incearca sa il pastrezi mereu curat.
Tastatura. Este un alt element care colcaie de bacterii. Daca am inceput cu comparatia cu vasul de toaleta, putem preciza ca o tastatura are de 200 de ori mai multe bacterii decat acesta. Scarbos, nu? Este unul dintre motivele pentru care tastatura treubie sa ocupe un loc preferential in demersul de curatenie. Atunci cand o cureti incearca sa folosesti o carpa moale inmuiata in spirt si sa te asiguri ca o scuturi foarte bine. Daca ai rabdare, scoate tastele si curat-o in interior. De regula, in ea se gasesc o gramada de bacterii, piele moarta, firimituri si te miri ce alte astfel de lucruri . Toate pot sa fie un adevarat festin pentru microbi.
Periuta de dinti. Te speli zilnic pe dinti, insa stii cat de curata este periuta ta? Cu siguranta nu! Aceasta adaposteste extrem de multe bacterii deoarece sunt ude si atrag o multime de microorganisme. Daca nu vrei sa te speli cu bacterii in fiecare zi, periuta trebuie sa fie dezinfectata in spirt sau in apa de gura. De asemenea, trebuie sa fie inlocuita cat mai des.
Covoarele. In ultima vreme, din ce in ce mai multa lume renunta la covoare si face cat se poate de bine. Daca inca ai covoare in casa trebuie sa stii ca acestea sunt adevarati magneti pentru microbi. Chiar daca le aspiri, nu poti avea garantia ca microbii au disparut, asadar, cel mai bine este sa renunti la ele. Daca totusi iti plac, trebuie sa le speli cat mai frecvent la o spalatorie profesionala.

Related posts
Sfaturi

Rozătoarele – inamicul principal al casei noastre

Sfaturi

Masuri de siguranta in cazul tratamentelor de dezinsectie si deratizare

Sfaturi

Ce vor femeile?

Sfaturi

Combate singur gandacii si soarecii

Sign up for our Newsletter and
stay informed