Medicina

Mamoplastia de reductie

Prin mamoplastie de reductie se intelege procedura chirurgicala prin care unul sau ambii sani sunt redusi la un nivel mai mic sau cu alte cuvinte, sunt micsorati.

operatii estetice sani

Este o procedura veche, prima fiind amintita intr-un tratat de medicina din secolul 7, dar care a evoluat enorm pana la stadiul in care rezultatele sunt exact cele pe care si le doresc atat pacientii, cat si doctorii.

Practic, scopul mamoplastiei de reducere este multiplu si vizeaza scaderea volumului sanilor (implicit eliminarea durerilor de spate sau de umar pe care le au de obicei femeile cu sanii prea mari), pozitionarea lor corecta din punct de vedere anatomic dar si obtinerea unei simetrii a sanilor.

In mod obisnuit, sanii mai mari au aoreole mai mari, care daca nu ar fi reduse, ar deranja din punct de vedere cosmetic. Toate aceste schimbari imbunatatesc calitatea vietii pacientelor, intrucat ele se pot misca mai liber, scapa de durerile provocate de sanii prea mari, plus ca nu mai au dificultati in a-si gasi haine.

Mamoplastia nu este neaparat o interventie chirurgicala usoara, intrucat are un timp mediu de 3-4 ore, timp in care pacientele sunt anesteziate total. Inciziile cele mai des folosite sunt in forma de ancora sau de gaura de cheie, intrucat ele ofera accesul cel mai mare la tesutul mamar.

Practic, la majoritatea clinicilor de chirurige plastica, se efectueaza o incizie completa in jurul aoreolei, dupa care incizia este continuata perpendicular pana sub san, dupa care urmeaza la stanga si la dreapta o traiectorie usor curba, care urmareste conturul natural al sanului.

Riscul cel mai mare in cazul unei astfel de incizie este cel de necroza al pielii in zona in care se intalnesc inciziile, motiv pentru care este necesar ca aceasta interventie sa fie efectuata de catre medici cu experienta mare, iar post-operator, femeile sa incerce sa nu forteze sanii si nici sa nu efectueze exercitii fizice in primele 2-3 saptamani de dupa operatie.

La finalul mamoplastiei de reducere, inciziile vor fi inchise, iar plagile create in urma inciziilor vor fi acoperite cu steri-strips. In functie de nivelul fluidelor de la nivelul operatiei, medicii pot monta un tub de drenaj pentru 1-2 zile, timp in care pacientele trebuie sa ramana la clinica pentru a fi supravegheate.

Recuperarea completa poate dura cateva luni. In principiu, se recomanda achizitionarea si purtarea unei bustiere sport pe o perioada de pana la 2 luni. De asemenea, se recomanda evitarea expunerii neprotejate la soare pe o perioada de 3-6 luni, intrucat tesutul format in urma inciziei este foarte sensibil.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed