Medicina

Riscurile unui implant mamar

Femeile iau in considerare marirea sanilor intr-un efort de a-si imbunatati imaginea de sine, in special in cazul in care acestea au in mod natural sanii de dimensiuni inegale ori prea reduse.

De asemeni mai exista doua categorii de femei interesate de implanturile mamare si anume: cele care au suferit o interventie chirurgicala pentru cancer la san, sau in cazul in care au prezentat o reducere notabila in volum a sanilor dupa sarcina.

Daca va ganditi la o operatie de marire a sanilor, ar trebui sa luati in calcul faptul ca pot aparea complicatii serioase si sa va ganditi de doua ori inainte de a lua o decizie care se poate dovedi de cele mai multe ori ireversibila.

Iata mai jos doar cateva dintre cele mai comune complicatii:

Ruptura / Deflatia

Ruptura sau deflatia, poate fi rezultatul unei leziuni sau a fisurilor din implant care se dezvolta in timp.

Lichidul de la un implant rupt, sau care a suferit leziuni, se poate scurge in san si in tesutul din jur.

Implanturile saline isi pierd forma lor – fie brusc sau treptat – atunci cand se rup.

Siliconul din implanturile cu gel poate avea o ruptura ascunsa, greu de detectat dar care poate evolua in timp.

Uneori, femeile cu implanturi de silicon observa o schimbare in marimea sanilor sau forma, noduli tari, furnicaturi, sensibilitate, umflare, arsura sau amorteala.

Indiferent dacă sunt sau nu implanturi facute cu silicon sau cu alte materiale, o ruptură include simptome vizibile, gelul poate migra prin tesutul cicatricial care s-a format în jurul implantului si șa ajunga la o oarecare distanta de san, provocand bulgari care se formeaza sub axila, brat sau pe piept.

In cazuri grave, gelul poate migra chiar la organe cum ar fi ficatul, ceea ce face dificila sau imposibila eliminarea lui.

Contractie capsulara

Cand tesut cicatricial care se formeaza in jurul implantului strange implantul, se numeste contractura capsulara.

In unele cazuri grave, contractura capsulara poate fi dureroasa, sanii devin anormal de grei si deformati. Atunci cand starea devine grava, aceasta este remediata printr-o operatie, dar nu exista nicio garantie ca aceasta contractura capsulara nu se va mai repeta.

Infectia

Desi infectia apare de obicei in termen de cateva zile sau saptamani de la interventia de marire a sanilor, uneori, aceasta poate aparea in orice moment. Atunci cand o infectie nu raspunde la antibiotice, implantul va trebui să fie eliminat pana cand infectia este vindecata.

Infectiile generate de un implant tind sa fie mai greu de tratat decat alte tipuri de infectii!

Sindromul de soc toxic, poate tipul cel mai serios de infectie asociata cu implanturile mamare, este rara, dar foarte periculoasa deoarece poate pune viata in pericol.

Durerile

Durerea poate fi rezultatul oricareia dintre complicatiile de mai sus, dar si rezultatul unei plasari nercorespunzatoare a implantului, marimea lui sau tehnica chirurgicala defectuasa.

Durere in piept, este una dintre cele mai comune efecte secundare pentru femeile care au facut implanturi, ea este generata din cauza afectarii nervilor din sani si mamelon, afectare aparuta in urma interventiei chirurgicale.

Durerea in brat sau in omoplat poate fi, de asemenea, acuzata dupa interventia chirurgicala de marire a sanilor.

Durerile insuportabile pot duce la interventii repetate de inlocuire a implanturilor.

In sectiunea de operatii estetice sani a site-ului Clinicii Particulare Cosmedica se ofera informatii suplimentare atat despre implanturile clasice cat si despre procedurile alternative ce tin de marirea sanilor.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed