Sfaturi

Parcursul unui barman

Când decizi sa devii barman, de obicei vei lua o carte sau doua despre cocktailuri și probabil vei cauta sa te inscrii la un curs de barman profesionist. Exista destule programe de recalificare implementate atât de Ministerul muncii cât și de diverse organizații nonguvernamentale. Deci, cu siguranța nu va fi dificil sa apelam la un curs de barman.Când decizi sa devii barman, de obicei vei lua o carte sau doua despre cocktailuri și probabil vei cauta sa te inscrii la un curs de barman profesionist. Exista destule programe de recalificare implementate atât de Ministerul muncii cât și de diverse organizații nonguvernamentale. Deci, cu siguranța nu va fi dificil sa apelam la un curs de barman.
Dar acesta nu este decât începutul, iar diploma de barman nu prea impresioneaza angajatorii care cauta experiența. A ști să faci toate cocktailurile este un lucru grozav, dar numai faptul de a cunoaște reteta nu înseamnă ca poți sa le prepari în viteza și într-un mediu stresant, sub presiune. Un barman versat lucrează cu mintea limpede chiar și în condiții de oboseala și stres. Deci cum vei lucra în spatele barului dacă nu ai experiența? Acesta este un paradox arhicunoscut. La un moment dat barmanul este lipsit de experiența, deci cum poate deveni unul bun dacă nu i se ofera oportunitatea de a o acumula?
Din parcursul unor barmani cu experiența se pot trage unele invataminte și pentru debutanti. Întâi de toate trebuie ca noul barman sa înțeleagă ce dorește angajatorul. Acesta dorește oameni care dau totul în meseria lor. Este simplu de înțeles ca dacă arăți ca un om superficial, te îmbraci neglijent, ai aere de snob și mergi la un interviu nemotivat ai toate șansele ratezi toate oportunitatile de munca, chiar și una de ajutor de vidanjor.
O infatisare decenta va impresiona plăcut orice angajator. Atenția la detalii în ceea ce privește ținuta, dialogul și igiena personala trimite cu gândul la o seriozitate în tot ceea ce faci. Prima impresie contează, iar angajatorul te va judeca încă din prima clipa. Multe restaurante și baruri sunt foarte exigente atunci când aleg un barman la angajare. În aceeași măsura, un CV bine făcut poate sa facă o buna impresie angajatorului, încă din start. Simpla imagine de persoana serioasa, dispusa sa dea totul în practicarea acestei meserii poate sa recupereze dezavantajul adus de lipsa de experiența.
Când nu ai experiența tot ceea ce îți rămâne de făcut este sa te implici total pentru a învața, de cele mai multe ori cu entuziasm. Fii amuzant, fără însă a cădea în ridicol. Trebuie sa degaji siguranța, barmanii par sa țină mereu totul sub control, încearcă să-ți câștigi respectul și încrederea, nu încerca sa minți când ești la bar, pentru ca nu funcționează. De asemenea este bine sa alegi un local în care crezi ca te poți integra, data fiind multitudinea existenta în jur.

Related posts
Sfaturi

Rozătoarele – inamicul principal al casei noastre

Sfaturi

Masuri de siguranta in cazul tratamentelor de dezinsectie si deratizare

Sfaturi

Ce vor femeile?

Sfaturi

Combate singur gandacii si soarecii

Sign up for our Newsletter and
stay informed