Industrie

Solutii de energie regenerabila prin Energofor

energie-regenerabilaMentionarea acestui concept de energie regenerabila ne duce cu gandul la formele de obtinere a energiei termice sau electrice care nu dauneaza mediului inconjurator si provin din surse biologice, ecologice, care se regenereaza in scurt timp sau sunt practic inepuizabile. Studiile arata cum investitiile globale anuale in aceasta energie au urcat din 2005, de la 39 de miliarde de ani, la 243 miliarde de ani in 2010.

Romania trebuie de asemenea sa se alinieze standardelor europene – directiva europeana “20/20/20” care specifica ca pana in anul 2020, tarile membre U.E. trebuie sa isi reduca cu 20% emisiile de noxe si sa produca 20% din totalul energiei din surse regenerabile. Tot pana in 2020, ponderea biodieselului folosit ca si combustibil, trebuie sa atinga 20%, din totalul motorinei de pe piata (pana in 2010, aceasta a atins 5,75%).

In tara noastra, exista trei directii mari in care s-a investit ca si aplicatii ale energiei regenerabile: energie solara prin instalatiile de panouri solare – pot sa produca energie electrica 9 ore pe zi, minim; acestea functioneaza chiar si atunci cand cerul este innorat, fiind si rezistente la grindina; energie eoliana prin centrale electrice eoliene; energie pe baza de instalatii (termoelectrice) pe biomasa si/sau biogaz.

Toate aceste mari directii sunt urmarite de numerosi investitori in tara noastra. Datorita factorilor geografici, climatici si de infrastructura, Romania face fata acestor cerinte. Ultimii ani au dovedit acest lucru. De asemenea, organizatiile statului sprijina initiativele de dezvoltare de noi instalatii utilizeaza energie verde. Atat prin certificatele verzi, acordate companiilor, cat si prin subventiile acordate persoanelor fizice, prin programul Casa Verde, inceput in iunie 2010.

Una dintre companiile care doresc sa ajute la consolidarea acestor investitii, asigurand servicii de consultanta, proiectare, montaj si instalare centrale specifice in toate cele trei directii mentionate anterior, de energie regenerabila, este Energofor Bacau – www.energofor.ro – cu o experienta de 12 ani, societatea adauga an de an proiecte mai complexe portofoliului sau.

Related posts
AfaceriIndustrieRestaurante

Siguranta in industria alimentara si chimica cu pardoselile Ucrete

AfaceriIndustrie

Lucian Bode: „Va rog sa tineti santierele in ritmul de pana acum”

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

AfaceriIndustrie

Pirelli Slatina isi suspenda activitatea

Sign up for our Newsletter and
stay informed