Industrie

Solutii ecologice pentru protejarea suprafetelor metalice

Domeniul constructiilor urmeaza tendintele ecologice manifestate din ce in ce mai accentuat si in celelelalte industrii. Constientizarea importantei protectiei mediului se manifesta prin dezvoltarea unor produse, solutii si sisteme care sa asigure un impact redus asupra mediului, iar gama de solutii propuse pana nu de mult pentru protectia suprafetelor metalice manifesta o serie de efecte negative, fiind constituite din inhibitori de coroziune cu caracter toxic, dispersati in rasini cu un continut mare de compusi organici volatili.

Desi metalul este un element folosit la scara larga de catre constructori datorita atributelor de flexibilitate, maleabilitate, rezistenta sau usurinta in montaj pe care le manifesta, este materialul cu cea mai mare sensibilitate la factorii oxidanti. Odata ce acesti factori „ataca metalul”, manifesta un proces accelerat de coroziune, de aceea tratarea materialului cu sisteme de protectie este absolut obligatorie pentru a beneficia de durabilitatea structurii.

 

Un sistem care protejeaza mediul inconjurator, asigurand in acelasi timp o protectie profesionala pentru suprafetele metalice impotriva factorilor de mediu este propus de Romtehnochim prin marca proprie EMEX.  Acest sistem este compus din Grundul Anticoroziv “Emex AQ Eco” si Vopseaua Acrilica “Emex Supramet”, produse pe baza de rasini acrilice hidrosolubile, si inhibitori de coroziune ecologici. Este recomandat deoarece isi manifesta calitatile pe o gama foarte variata de suporturi, de la tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, pana la elemente de caroserie inferioara auto.

 

Ca mod de aplicare, sistemul nu cere procedee speciale. Trebuie curatata in prealabil suprafata astfel incat sa nu prezinte urme de grasime sau alte impuritati, iar daca aceasta prezinta un strat de vopsea aplicat anterior, acesta trebuie inlaturat in totalitate. Procedeul de inlaturare al vopselei vechi se poate realiza cel mai simplu prin mijloace mecanice, sau cu decapanti specifici. Respectarea acestor specificatii indicate de producator faciliteaza manifestarea calitatilor profesionale de aderenta la suport, putere de acoperire si durabilitate cu care a fost prevazut sistemul.

Specialistii EMEX va stau la dispozitie si pe pagina de Facebook sau pe Blog.

Related posts
AfaceriIndustrieRestaurante

Siguranta in industria alimentara si chimica cu pardoselile Ucrete

AfaceriIndustrie

Lucian Bode: „Va rog sa tineti santierele in ritmul de pana acum”

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

AfaceriIndustrie

Pirelli Slatina isi suspenda activitatea

Sign up for our Newsletter and
stay informed