Medicamente

Spirulina: Comoara verde din alge pentru sanatatea noastra

spirulina
Unele estimări sugerează că algele formează cea mai mare parte a vieţuitoarelor de pe Terra, prin urmare acestea sunt disponibile in cantităţi inimaginabile. Ele pot fi utilizate in nenumărate moduri: algele nu sunt folosite doar in bucătăria orientală ca materie primă, ci au inceput să fie din ce in ce mai des utilizate in aproape toate ţările de pe glob; in acelaşi timp, datorită potenţialelor lor beneficii asupra sănătăţii, se află de multe ori in centrul atenţiei oamenilor de ştiinţă.

Putem afirma că algele sunt un adevărat dar al naturii: pot fi consumate drept aliment, datorită faptului că au in compoziţie nutrienţi de valoare (proteine de inalta calitate, vitaminele E şi B, acizi graşi nesaturaţi) şi, in acelaşi timp, pot fi de mare ajutor in tratarea anumitor afecţiuni.

Cele mai studiate alge sunt Spirulina şi Chlorella vulgaris, o serie de cercetări ştiinţifice demonstrand beneficiile lor multiple asupra sănătăţii. Vom menţiona in cele ce urmează doar cateva dintre rezultatele celor mai recente studii. Cercetările au demonstrat că alga chlorella, datorită conţinutului său ridicat de fier, acid folic şi vitamina B12, poate fi eficientă in prevenirea anemiei de sarcină (o afecţiune foarte des intalnita), precum şi a hipertensiunii ce insoteste sarcina. Conform unui studiu indian, extractul de spirulina poate reprezenta o terapie eficientă in caz de intoxicaţie cu arsenic, o afecţiune foarte gravă. Din fericire, intoxicaţiile cu arsenic nu sunt frecvente in Europa, dar riscul acumulării demetale grele in organismeste considerabil, in special in cazul persoanelor care locuiesc in marile oraşe şi in zonele industrializate. O altă serie de teste indică faptul că algele sunt capabile să lege o parte din metalele grele ce pătrund in organism, de exemplu plumbul, astfel incat să nu fie absorbit in fluxul sanguin şi să poată fi eliminat. Spirulina are o serie de alte beneficii, pe langă ajutorul in caz de intoxicaţie cu metale grele. Un experiment cu durata de şase săptămani efectuat pe bărbaţi fumători a demonstrat că, in sangele celor care au consumat spirulina, nivelurile de vitamina C şi E au crescut semnificativ, in timp ce distrugerile cauzate de radicalii liberi s-au diminuat. alge-spirulina
Pe baza acestor rezultate, conform cercetătorilor care au condus experimentul, spirulina poate reprezenta o componentă importantă a unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, in special pentru cei care fumează sau locuiesc intr-un mediu poluat. In cadrul unui alt experiment, efectele consumului de spirulina au fost testate pe cobaii suferinzi de diabet: rezultatele demonstrează că acest soi de alge poate ajuta la reducerea glicemiei, cu efecte benefice asupra masei corporale. De asemenea, datorită conţinutului său ridicat de calciu, poate reduce riscul de osteoporoză apărută ca efect secundar al medicaţiei folosite de bolnavii de diabet. Pe langă faptul că ajută la normalizarea nivelurilor ridicate de zahăr din sange (hiperglicemie), le poate reduce şi pe cele de grăsimi (hiperlipidemie). Vestea bună pentru sportivi şi pentru cei care vor să slăbească este că algele nu doar cresc forţa fizică şi intarzie apariţia oboselii, ci, in cazul chlorellei, intensifică arderea grăsimilor, prin urmare pot fi de ajutor la menţinerea greutăţii corporale normale. Algele reprezintă şi un supliment excelent al dietelor alcaline, deci, combinate cu plante verzi cu efecte alcalinizante (de exemplu, broccoli, spanac, pătrunjel, Aloe vera, care, ca parte integrantă a unei alimentaţii echilibrate, sprijină funcţionarea adecvată a organismului şi protejează impotriva radicalilor liberi), pot fi deosebit de eficiente. Am văzut că spirulina şi chlorella pot fi folosite in nenumărate scopuri, aşa că putem apela cu incredere la ele dacă dorim să ne suplimentăm alimentaţia sau să ne creştem forţa fizică.

Pret club: 108.90 lei
Pret cu amanuntul: 121.00 lei
*pret inclusiv TVA

Related posts
Medicamente

Diferenta dintre steroizi si corticosteroizi

Medicamente

Folosirea steroizilor in diverse sporturi

Medicamente

De ce sa cumperi dintr-o farmacie online

Medicamente

Administrarea acetaminofenului

Sign up for our Newsletter and
stay informed