Servicii Clienti

Tipuri de boilere

Boilerele sunt recipiente inchise ce ce folosesc la incalzirea apei. Boilerele pot fi incalzite cu mai multe tipuri de energie: comustibili solizi, gaze sau curent electric.
In functie de energia folosita, boilerele se impart in:

  • boilere electrice
  • boilere termoelectrice,
  • boilere pe gaz,
  • boilere pe lemne,
  • boilere mixte (combustibil solid si electric),
  • boilere cu 2 serpentine (pentru sisteme solare)

Boiler pentru incalzire apa

Boilerele electrice sunt cele mai utilizate tipuri de boilere in tara noastra. Pot incalzi un volum de pana la 500l de apa. Alcatuite din materiale rezistente si de calitate boilerele electrice prezinta siguranta. Pretul variaza in functie de performanta, design si capacitate.

Boilerele termoelectrice au sursa dubla de incalzire. Sunt dotate cu o serpentina prin care circula agentul termic incalzit de centrala. In acest fel are loc un transfer de caldura catre apa din boiler. De asemenea, boilerele sunt prevazute cu o siguranta electrica ce poate incalzi independent apa in cazurile in care nu functioneaza centrala termica. Au un pret relativ scazut fata de alte tipuri de biolere.

Boiler pentru obtinere apa calda

Boilerele pe gaz pot functiona pe gaz metan sau GPL si nu trebuie alimentate electric. Desi se comercializeaza la un pret mediu au capacitate mare de incalzire, ajungand pana la 1.000 l de apa. Pentru evitarea eventualelor neplaceri si incidente trebuie sa se tina seama de cateva reguli. La verificarea scurgerilor de gaze, folositi solutii special realizate. Nu folositi flacara deschisa deoarece poate aparea riscul de explozie!

Boilerele pe gaz trebuie instalate departe de alte surse de caldura precum un aragaz, un cuptor sau un radiator.

Boiler pe lemne pentru apa calda menajera

Boilerele pe lemn polueaza mult mai putin si se preteaza pentru locuintele care sunt incalzite in principal cu lemne. O serie de modele sunt prevazute cu rezistenta electrica pentru un plus de performanta si confort. Operatiile de intretinere efectuate anual asigura o buna functionare a boilerelor pe lemne iar posibilitatea aparitiei de defectiuni este redusa la minim.

Boilerele mixte au si ele sursa dubla de incalzire si sunt prevazute cu arzatoare pentru combustibil solid. Au o capacitate medie si un pret relativ mic fata de celelalte tipuri de boilere.

Boilerul cu doua serpentine poate fi legat la un sistem de panouri solare

Boilerele cu 2 serpentine sunt folosite pentru producerea de apa calda menajera, prin combinarea cu un sistem de energie solara sau unul clasic. Pentru aceasta este nevoie de instalarea de panouri solare pe acoperisul casei, care sa capteze energia solara pe care o va converti in energie termica. Energia solara este nepoluanta si gratuita. Boilerele cu 2 serpentine pot fi prevazute si cu un incalzitor electric, cu o conducta de iesire, care este folosita pentru recircularea apei calde in instalatii. Pretul variaza in functie de capacitate si performante. Capaciatea acestui tip de boiler poate ajunge si la 5.000l.

Pentru a vedea oferta firmei noastre va rugam sa accesati PROMPT SERVICE CLIMA

prompt service

Nici un articol asemanator.

Related posts
Servicii Clienti

Servicii demolari case cu ajutorul utilajului Bobcat

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

Servicii Clienti

DDD-Iasi iti ofera serviciile de deratizare 100% eficiente in Iasi

Servicii Clienti

Amanetul auto- cel mai avantajos serviciu al caselor de amanet din Bucuresti

Sign up for our Newsletter and
stay informed