Industrie

Un pas inainte pentru energia verde – Energofor

Este bine cunoscut faptul ca avem nevoie de mult mai multa energie decat pana acum, din surse cat mai variate, cat mai noi, neconventionale. Iar tara noastra tinde de mai bine de 3 ani sa se alinieze la acest trend european, adoptand si investind tot mai mult in solutiile de dezvoltare a energiei regenerabileenergia verde.

Se observa cum se incearca depasirea stadiului de utilizare a resurselor clasice, epuizabile, la cele alternative. Deja se poate afirma ca energia verde a depasit si in tara noastra energia nucleara, lasand in urma bine cunoscutele centrale de la Cernavoda. Nu aducem in discutie aici doar centralele eoliene – a caror numar total (in Romania) se estimeaza ca va depasii 2500 de unitati. Ci mentionam si panourile solare, care produc acum, la inceputul lunii septembrie a anului 2012, de zece ori mai multa energie decat au reusit sa produca la inceputului anului.

Se poate afirma deci, cu toata increderea, ca energia verde depaseste energia nucleara. Din anul 2008 pana acum trendul este pe o panta ascendenta clar-definita – sprijinul european si dezvoltarea la nivel national confirma aceasta.

Estimarile mai spun ca pana in anul 2014 sursele de energie alternativa se vor dubla. In acest context, Energofor a luat decizia de a identifica noi obiective energetice pe biomasa, eoliene si solare, avand in vedere limitarile potentialului energetic al Romaniei de catre infrastructura de transport si distributie a energiei. Pentru aceasta misiune, s-a bazat in acelasi timp si pe sprijinul european deosebit si pe potentialul atins deja.

Pe langa preocuparile sale intense pentru energia verde – ce trateaza solutii precum centrale si turbine eoliane, panouri solare si sisteme fotovoltaice – Energofor se mai ocupa si de lucrari de proiectare si mondaj instalatii termice si chimice, proiectare si inginerie echipamente sub presiune.

Fii cu un pas inaintea celorlalti si descopera oportunitatile de dezvoltare si investitie prin energia verde, prin Energofor.

Related posts
AfaceriIndustrieRestaurante

Siguranta in industria alimentara si chimica cu pardoselile Ucrete

AfaceriIndustrie

Lucian Bode: „Va rog sa tineti santierele in ritmul de pana acum”

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

AfaceriIndustrie

Pirelli Slatina isi suspenda activitatea

Sign up for our Newsletter and
stay informed