Auto-Moto si transporturi

Viitorul telematicii – localizarea si monitorizarea prin GPS

De la rutarea simplă și urmărirea vehiculelor de întreținere preventivă și predictivă, experții in telematică împărtășesc gândurile cu privire viitorul telematicii.

Suntem în „epoca informației”. Administratorii parcurilor de vehicule necesită date detaliate pentru a gestiona cat mai bine flotele de vehicule, pentru a reduce costurile de exploatare, și creșterea eficienței globale a flotei de vehicule.

Un instrument de gestionare a flotei utilizat în mod obișnuit în lume este bazat pe monitorizarea gps pentru vehicule. Acest tip de management al resurselor mobile a parcurs un drum lung de la primele zile de la aparitia GPS-ului, iar experții cred că viitorul telematicii ca fi unul stralucit.

Ratele de adoptare a telematicii sunt de așteptat să continue să crească pe măsură ce costurile componentelor hardware scad iar nevoia de a rămâne competitiv persistă.

Dispozitivele vor continua sa devina mai mici, mai puternice și mai ușor de instalat, magistralele de date din vehicule vor continua sa devina mai rapide și mai cuprinzătoare și sa aiba mai multe date disponibile pentru consum. Atunci când se va întâmplă acest lucru, nu este greu de imaginat că vom ști lucruri, cum ar fi cât de multe opriri în ultimul minut s-au făcut, dacă ploua în timpul unui accident etc.

Producatorii de echipamente pentru monitorizare GPS anunta  de asemenea că sistemele telematice vor continua să evolueze și să includă o mai mare integrare de date in alte sisteme.

Localizatoarele GPS asigură integrarea datelor cu aplicații de tipul third-party aproape în timp real. Asta include aplicatii de rutare, dispecerizare și aplicațiile de întreținere”, a explicat seful departamentului tehnic de la http://gps1.ro , firma care se ocupa cu localizarea si monitorizara vehiculelor prin GPS. „De exemplu, citirile de kilometraj și codurile de diagnosticare pot ajunge automat în rapoarte de întreținere și de a permite managerilor de flote de masini să programeze reparații imediate atunci când un cod de diagnosticare este declanșat.”

Avand in vedere cele mentionate mai sus cat si faptul ca mai mult de jumatate din firmele care au apelat pana in prezent la servicii de monitorizare si management prin GPS au obtinut profit de pe urma investitiei in mai putin de 6 luni de la implementarea unui astfel de sistem , putem sa ne imaginam ca pe viitor telematica va fi tot mai mult implementata si va aduce profit mai mare pentru companii dar si servicii de mai buna calitate pentru clientii lor , siguranta si un trafic mai optimizat cu mai putine blocaje .

 

Related posts
Auto-Moto si transporturi

Cum ne alegem cauciucurile pentru masina?

AutoAuto-Moto si transporturi

Top 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont, ca sa nu fii inselat atunci cand inchiriezi o masina

AutoAuto-Moto si transporturi

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen si Ford - cele mai vandute masini sh din Germania

AutoAuto-Moto si transporturi

De unde poti cumpara maşini second hand din Germania in aceasta perioada afectata de COVID-19?

Sign up for our Newsletter and
stay informed