Resurse Umane

Ce să faci când nu te mai simți motivat la locul de muncă

Motivatia la locul de munca este singurul mod prin care se pot face progrese remarcabile. Insa chiar si in situatia in care ai ales un job in fuctie de propriile pasiuni, motivatia se poate pierde in momentul in care intervine monotonia si lipsa de interes.

Aceasta lipsa se va observa inca din primele zile, avand efecte negative nu numai pe plan profesional, ci chiar si in afara timpului petrecut la unul sau mai multe locuri de munca.

Atunci cand te simti coplesit de cerintele impuse de angajator sau pur si simplu nu mai ai chef sa realizezi munca ce odata iti facea placere, ar fi cazul sa iti tragi un semnal de alarma. Cel mai adesea nu e o faza trecatoare si, netratata, lipsa motivatiei la locul de munca poate avea consecinte grave asupra activitatii tale de zi cu zi. Mai jos ai prezentata o lista cu ce este indicat sa faci daca te afli intr-o astfel de situatie.

  • Adu-ti aminte de ce ai ales jobul respectiv

Acest truc este mai eficient decat crezi: gandeste-te la cat de mult ai muncit pentru a obtine acest job sau la alte joburi la care ai renuntat, la emotiile din timpul interviului, bucuria pe care ai simtit-o in momentul in care ti s-a spus ca esti angajat, primele zile care au zburat atat de repede si cel mai important, la motivul pentru care ai continuat atata timp.

Aminteste-ti de toate momentele frumoase pe care le-ai impartasit cu colegii tai si de satisfactia pe care ai simtit-o in momentul in care ai predate unele dintre cele mai dificile sarcini. Acele momente, chiar daca acum fac parte din trecut, sunt principalul motiv pentru care trebuie sa continui la fel de inspirat si plin de viata – ca sa poti crea altele noi.

  • Elimina rutina de zi cu zi

Poate ca la locul de munca nu esti in masura sa faci schimbari majore intrucat acestea tin de angajator, dar poti schimba modul in care te simti atunci cand nu esti acolo. Felul in care iti petreci timpul din afara orele de munca are un mare impact asupra starii tale si a modului in care privesti lucrurile.

Incearca un nou sport, ocupa-te de un hobby mai vechi pe care l-ai neglijat in ultima vreme, fa voluntariat sau pur si simplu relaxeaza-te undeva in aer liber. O alta idee ar fi sa te apuci de sala si sa mananci sanatos – acest obicei va mari nivelul increderii pe care o ai in tine si te va face sa te simti mai bine in propria piele, lucru care inevitabil se va vedea si in activitatea ta de la locul de munca.

Personalizeaza-ti coltisorul ce iti revine la locul de munca in asa fel incat acesta sa te inspire. Adauga fotografii inramate cu cei dragi ori cu citate inspirationale sau cumpara o vaza si alimenteaz-o regulat cu flori – alegerea iti apartine in totalitate.

E in regula sa ii spui sefului care este problema si in ce stare te afli. Fii convins ca si el a trecut prin astfel de momente si stie ce poate insemna lipsa de motivatie in randul angajatilor. De cele mai multe ori, va incerca sa te ajute fie diversificand sarcinile ce iti revin, fie remarcandu-ti constant reusitele si recompensandu-te, intr-o oarecare masura, pentru acestea.

Related posts
Resurse Umane

Team building outdoor perspective inovative

Resurse Umane

Ce locatii de team building ofera Romania

Resurse Umane

Asumarea punctelor de decizie intr-un team building

Resurse Umane

Resurse Umane

Sign up for our Newsletter and
stay informed