Tehnologie

Ce televizor alegi? 3D, LCD, LED, plasma sau smart TV?

img278800_30052013163524_0Piata este plina de modele de televizoare, care mai de care mai interesante si parca toate sunt atractive. Televizoare 3D, televizoare smart, televizoare LED, televizoare LCD sau cu plasma, toate prezinta cateva caracteristici pe care ti le doresti in living. Conform bestreview.ro insa, o buna parte dintre caracteristici nu sunt altceva decat elemente de marketing. Din acest motiv, nu trebuie sa te bazezi pe ceea ce citesti in specificatii, ci trebuie sa urmezi cativa pasi:

  • Cauta pareri despre televizoare . Parerile cumparatorilor sunt extrem de valoroase si te pot ajuta sa descoperi televizorul perfect;
  • Informeaza-te in ceea ce priveste fiecare dotare in parte si cauta sa o intelegi;
  • Ia-ti timp pentru analiza;

Odata ce esti informat, poti tria foarte bine miile de Oferte televizoare si poti face cea mai buna alegere. Chiar si asa, este greu sa te hotarasti asupra unui model. Din acest motiv, vom incerca sa descoperim calitatile fiecarui tip major de televizor.

Televizoarele UltraHD. Atunci cand vorbim despre televizoare ultra HD, ne referim strict la rezolutie. Acestea au o rezolutie 4K, care pe hartie cel putin, este cu adevarat impresionanta. MOmentan sunt destul de putine filme 4K sau jocuri care pot sa ofere o astfel de rezolutie, asadar, cel mai bine este sa optezi pentru televizoare full HD, gratie pretului mai mic.

Televizoare smart. Tehnologia smart este foarte populara. Are si de ce, in conditiile in care iti transforma televizorul intr-un adevarat computer.  Merita sa achizitionezi un televizor smart daca are o utilizare usoara si daca functioneaza rapid. in caz contrar, un cablu HDMI conectat la laptop poate sa faca aproape acelasi lucru.

Televizoare 3D. Functia 3D este extrem de interesanta atata vreme cat este vazuta la cinematograf. Acasa insa, poate sa devina obositoare. Chiar daca suna interesant sa spui ca ai un televizor 3D, per total nu merita investitia. Daca vrei sa vezi un film, tot ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la cinematograf si sa pastrezi televizorul pentru filme normale si emisiunile preferate.

Televizoare LED, LCD sua cu plasma? Aici trebuie luata o decizie destul de grea. In principiu, cele mai interesante si cele mai rentabile televizoare sunt cele LED. Plasma este destul de scumpa si nu prezinta un mare plus de calitate.

Astfel, tehnologiile moderne, desi interesante, cel putin pentru moment sunt doar o solutie de marketing pentru companiile producatoare. Evident, conteaza rezolutia, marimea ecranului si multe alte detalii importante, insa daca vine vorba despre 3D, smart sau ultraHD, s-ar putea sa nu merite investitia.

 

Related posts
Tehnologie

Cartuse imprimanta – avantajele tehnologiei care sta la baza documentelor tale

ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Tehnologie

Ce se intampla cu informatiile noastre

Tehnologie

Locuintele inteligente – supravegheaza locuinta ta

Sign up for our Newsletter and
stay informed