Recomandari

Ceai alb – beneficii si recomandari

Ca si ceaiul verde sau ceaiul negru, si ceaiul alb este extras tot din planta Camellia Sinensis. Cultivat cu precadere in provincia chineza Fujian (dar si in alte parti ale lumii), ceaiul alb se prepara din mugurii albiciosi ai plantei de mai sus, dar numai dupa ce au fost lasati la soare. Uscarea frunzelor si a mugurilor implica un proces usor oxidant, in care atat mugurii, cat si frunzele capata un aspect albicios, de unde si denumirea de “ceai alb”.

Cu ce este diferit fata ceaiul verde sau de cel negru? Buna intrebare! Ceea ce ii confera caracterul nobil e tocmai faptul ca primele 2 tipuri de ceai sunt procesate termic, iar asta implica o pierdere semnificativa a substantelor benefice pentru organism, pe cand ceaiul alb este lasat la soare sa se usuce, nefiind procesat nici pe departe in prezenta unei surse puternice de caldura. Cu alte cuvinte, ceaiul alb are mai multe substante active in componenta decat cel verde, respectiv cel negru.

Principalele proprietati ale lui sunt relativ similare cu cele ale ceaiurilor mentionate mai sus. Datorita componentei bogate in polifenoli/flavonide, are efect antioxidant puternic, eliminand intr-un mod mult mai eficace radicalii liberi si resturile ramase in urma proceselor de metabolizare/catabolizare a diferitelor substante. In plus, este considerat un panaceu inca de pe vremea dinastiei chineze Ming, avand rol important si in incetinirea procesului de imbatranire, in reglarea ciclurilor circadiene (adica in reglarea perioadelor de odihna), in stabilizarea tensiunii sistolice etc. In plus, ceaiul alb stimuleaza capacitatea organismului de a produce limfocite si, foarte important, accelereaza viteza metabolismului si elimina apa retinuta subcutanat, motiv pentru care este folosit si de catre cei care vor sa slabeasca.

Asadar, in masura in care aveti posibilitatea, cumparati din magazinul de ceaiuri d’Oro Tea tea alb si consumati-l in detrimentele ceaiurilor specifice (de tei, de salcam etc), intrucat este la fel de gustos, insa are niste efecte pozitive benefice, care cu greu mai pot fi obtinute in mod natural. Iar daca gustul ceaiului alb simplu vi se pare putin plicticos si prea fad, va recomandam ceai alb de la d’OroTea aromatizat cu zmeura, cirese, afine si multe arome rafinate de flori.

Related posts
CUMPARATURIIntretinereRecomandari

5 motive pentru care consumi cele mai bune ceaiuri de slabit

Recomandari

5 Modalitati gratuite de a atrage vizitatori pe site-ul tau

Recomandari

Vitrine magazine

Recomandari

Cât de bună este o baterie externă ieftină?

Sign up for our Newsletter and
stay informed