Turism

Petra, atractia principala a Iordaniei

Cu ocazia unei calatorii, trebuie sa faceti tot posibilul ca sa ajungeti in cele mai frumoase locuri. Daca o sa calatoriti in Iordania, neaparat va trebui sa ajungeti in orasul antic Petra si informatiile pe care vi le prezentam o sa va fie de ajutor in descoperirea acestui oras.

Despre Petra

Petra este un oras antic de pe teritoriul Iordaniei si este cel mai cunoscut punct de atractie a tarii. Indiferent de varsta, toate persoanele doresc sa vada minunatiile acestui oras si cu siguranta o sa petreceti mai mult timp acolo, deci alocati mult timp pentru descoperirea atractiilor. Inainte de a calatorii trebuie sa aflati totul despre Iordania si in acest caz o sa va fie de ajutor siteul iordania.info, deoarece va asteapta acolo articole cu informatii utile.

Despre Petra trebuie sa stiti ca numele arab al orasului este „Al-Batrāsi numele inseamna piatra. Orasul este numit si Orasul Rosu, deoarece capata aceasta culoare la asfintitul soarelui.

Acest oras este sapat in stanca, astfel cladirile sunt cu adevarat interesante si mari. Se crede despre acest oras ca a fost construit din secolul al 6-lea i.Hr., de catre un popor semetic, mai exact nabateeni.

A fost capitala acestui popor, insa cutremurul din anul 363 a distrus in mare parte orasul, astazi pot sa fie admirate doar ruinele.

Ruinele orasului a devenit cunoscut pentru europeni datorita exploratorului Johann  Ludwig Burckhardt, care a descoperit orasul in 1812. Trebuie sa stiti despre orasul Petra ca in prezent face parte dintre cele 7 minuni ale lumii.

Pe langa Petra, alte atractii renumite sunt urmatoarele:

  • Moscheea Al-Huseini
  • Marea Rosie
  • Amfiteatrul de la Amman
Related posts
Turism

A fost facut anuntul. Cand va fi deschis sezonul estival in Bulgaria?

Turism

Ursula Van der Leyen avertizeaza europenii sa nu isi faca rezervari pentru vacanta de vara

Turism

Virgil Popescu: „Fac apel la romani, la cei care au platit avansuri, sa nu mearga sa ceara intr-un ritm sustinut”

Turism

Turist in Bucuresti. Cand este cea mai buna perioada pentru a vizita capitala, in functie de starea vremii?

Sign up for our Newsletter and
stay informed