Destinatii Turistice

Programele turistice pentru seniori: ce sunt si ce avantaje ne aduc?

In ultima vreme am destul de mult discutandu-se pe forumurile de turism despre programele pentru seniori. Totusi, ce sunt acestea si cum le putem valorifica? Multe agentii romanesti de turism  au inceput sa conceapa pachete turistice speciale pentru varsta a treia. Cu ce se deosebesc acestea fata de pachetele standard? Ei bine, de cele mai multe ori sunt ofertate in afara sezonului, cand clima este putin mai racoroasa, iar statiunile sunt mai libere, sau in unele locatii unde exista baze de tratament si de odihna favorabile seniorilor. Aceste pachete au un pret mai bun decat cel obisnuit si pentru a beneficia de ele, trebuie sa ai mai mult de 50 de ani. Nici nu trebuie sa va mai spun ce succes au, atat in randul turistilor peste varsta limita, cat si a copiilor acestora care le ofera destul de des ca vouchere cadou cu ocazia unor evenimente speciale.

In septembrie, de exemplu, cand tinerii se intorc la casele lor, cluburile de pe litoral isi incheie activitatea estivala, iar majoritatea hotelurilor incep sa se goleasca, seniorii se bucura de tratamente speciale, de relaxare si odihna, de lipsa aglomeratiei, si de clima favorabila. De cele mai multe ori caldura sa frigul prea intens nu le face bine, iar zgomotul si muzica neintrerupta care insoteste zilele calduroase de vara, stim cu totii cat de nedorite sunt, atunci cand mergem in concediu pentru relaxare si tratament.

Exista astfel de programe seniori atat pentru vacante in strainatate, cat si pentru sejururi la noi in tara. Toamna si primavara sunt cele mai benefice perioade pentru a gasi oferte pentru orice portofel. Daca nu se doreste un intreg sejur de 7 sau 10 zile, exista si optiunea unui city break care sa se desfasoare in intervalul unui singur weekend, intr-o locatie la alegere. Cateva optiuni populare sunt bineinteles litoralul romanesc, dar si cel al Greciei, Bulgariei sau Spaniei sau statiunile balneoclimaterice, cum sunt Calimanesti, Sovata, Felix, etc. Practica aceasta a fost preluata de operatorii de turism de la agentiile din Uniunea Europeana, unde se practica de multi ani, si acum este sprijinita si de stat. Ministerul sanatatii si al turismului ofera adesea subventionari ale biletelor de tratament in statiuni romanesti, pentru a sprijini turismul unor regiuni in care fluxul turistic au decazut mult in ultimii 15 ani.

Scopul programelor este cat se poate de clar: acela de a revitaliza turismul la varsta a trei-a prin conceperea unor pachete la preturi accesibile, cu servicii special concepute pentru acestia. Se urmareste obtinerea unei calitati ridicate a serviciilor pentru un cost relativ scazut, incercandu-se satisfacerea nevoilor persoanelor trecute de prima tinerete. Comparativ cu anul trecut, am putea spune ca preturile au ramas la fel, data fiind perioada de criza prin care trecem, un sejur de 7 zile in afara tarii, situandu-se undeva intre 200 si 400 de Euro, iar unul in tara, intre 150 si 250 Euro. Un beneficiu extraordinar al acestora programe este ca ii permit fiecarui senior sa fie insotit de o persoana care se bucura de acelasi tarif, indiferent ce varsta are.

Pana in prezent, au beneficiat de aceste programe cateva mii de pensionari din Romania, calatorind atat in locatii obisnuite, cat si in unele mai excentrice, cum ar fi Sicilia sau Israel.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed