Restaurante

Paleta culinara din Italia de calitate și cum sa o identificam

Despre italieni se spune că sunt considerati o comunitate profund pasionată de gastronomie, asta avand ca rezultat o varietate de mâncăruri, unele dintre ele cu o reputație istorică puternică, alte preparate fiind inca la început. A cunoaște particularitățile unui astfel de prepararat nu este facil, majoritatea nefiind la curent cu termeni precum paste uscate sau Carciofi alla romana.

Deși înțelegerea combinațiilor de ingrediente și al condimentelor folosite ar putea să le scape multora, consensul gurmanzilor este unanim: mancarea italiană este una dintre cele mai savuroase de pe planetă. Din cauza notorietatii, localurile cu specific italienesc sunt in toate marile orașe ale lumii, din aceasta cauza este pertinent să punem problema autenticității ingredientelor și preparatelor. Deși unele combinatii noi au ajuns si în cărțile de specialitate, desi există bucătari care au rămas fideli bucătăriei clasice, cei mai mulți pregătesc diverse tipuri de pizza și paste care contin ingredient care nu sunt specific italienesti.

Acestea fiind spuse, vom analiza particularitățile preparatelor italienesti. Centrul Italiei este sinonim cu varietatea de cărnuri folosite de cele mai multe ori în combinație cu legumele, branzeturile și pastele care au contribuit la renumele Toscanei. În ciuda sutelor de forme pe care le pot avea pastele, categoriile de diferențiere cele mai importante sunt: paste uscate și paste proaspate, cele uscate neconținând ouă. Sicilia și Veneția sunt foarte bine cunoscute pentru combinațiile dintre condimente, branzeturi și fructe de mare, iar particularitatile pizzei ar merita un articol separat.

La o masa tradițională italienească s-ar servit trei sau patru feluri de mâncare, impreuna cu cafea și vin. Hotararea asupra sortimentului de vin care vine în spre scoaterea in evidenta a felului de mâncare savurat, astfel ritualul gastronomic continua și după ce se gusta pentru prima data mancarea.

Vinul alb este este ideal pentru preparatele bazate pe fructe, legume, pește și carne albă, iar vinul roșu este recomandrat pentru a pune în valoare aroma condimentelor folosite pentru a da gust carnii rosii. Dacă vreți să savurați o cină într-un local cu ingrediente autentice și cu o atmosferă tipic italiana, veniti acum la Pizzeria Napoli Centrale. Suntem aici pentru dumnevoastra cu mancaruri gustoase pregătite cu ingrediente de cea mai buna calitate.

Related posts
AfaceriIndustrieRestaurante

Siguranta in industria alimentara si chimica cu pardoselile Ucrete

Restaurante

Un loc placut si racoros in Bucuresti!

Restaurante

Cele mai raspandite mituri despre pizza

Restaurante

Eater.ro Livrare mancare specific chinezesc in Bucuresti

Sign up for our Newsletter and
stay informed