Multe persoane nu stiu in ce conditii se pot acorda tichetele de cresa. Iti oferim cateva informatii despre acordarea acestora.
Tichetele de cresa se acorda in baza Legii 193/2006
Tichetele de cresa se acorda in baza Legii 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa si conform normelor de aplicare a acesteia.
Potrivit acestei legi, tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau optional, tutorelui, celui caruia i s-au incredintat copiii spre crestere si educare sau in plasament familial, pe baza livretului de familie.
Valoarea tichetelor de cresa este de 440 lei
Cei care primesc tichete de cresa pot cheltui liber tichetele de cresa in crese de stat sau particulare, precum si in unitatile educationale specializate in servicii de ingrijire si educatie pentru copii cu varste de pana la doi ani, respectiv trei ani pentru copiii cu handicap, dupa cum spune textul legii. Valoarea lunara a tichetelor de cresa este de 440 lei.
Pentru a fi valabil, un tichet de cresa trebuie sa aiba inscris numarul sub care a fost inseriat de unitatea emitenta. Trebuie ca pe tichet sa fie imprimate denumirea si sediul societatii emitente a acestora, date care definesc angajatorul, adica denumire si sediu, numarul de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului, cod fiscal.
De asemenea, tichetul de cresa trebuie sa contina valoarea nominal in cifre si litere, perioada de valabilitate, spatiul pentru inscrierea numelui si prenumelui salariatului indreptatit sa utilizeze tichetul de cresa, dar si spatiu destinat inscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii la care a fost utilizat tichetul cadou. Asadar, este nevoie de toate aceste elemente pentru ca un tichet de cresa sa fie valabil.
Acordarea tichetelor de cresa constituie pentru angajate un stimulent in reluarea activitatii pe care o aveau inainte de a aduce pe lume un copil. Un alt avantaj semnificativ al acordarii acestor cupoane de catre stat este reducerea cheltuielilor aferente formarii de personal nou.